POTVRĐENO

Policajcima u Republici Srpskoj po 1.000 KM novčane pomoći

MUP RS dužan je Fondu solidarnosti za obnovu Republike Srpske dostaviti spisak policajaca koji ispunjavaju uvjete za isplatu

Policajci dobivaju jednokratnu pomoć. Ilustracija

Avaz.ba

29.4.2020

Štab za vanredne situacije RS donio je Zaključak o isplati jednokratne novčane pomoći policajcima u Republici Srpskoj u iznosu od 1.000 KM. 

Kako je saopćeno, Štab se upoznao s informacijom Ministarstva unutrašnjih poslova o posebno otežanim uvjetima rada policajaca koji su radili od 15. marta do 15. aprila 2020. godine, a koji su prouzrokovani pojavom koronavirusa, kao i s predloženim zaključkom da se svakom policajcu koji je u navedenom periodu radio najmanje tri sedmice isplati jednokratna novčana pomoć u iznosu od 1.000 KM.


Policajci imali više posla. Ilustracija

- Predlaže se Fondu solidarnosti za obnovu Republike Srpske da u saradnji s Ministarstvom unutrašnjih poslova omogući isplatu jednokratne novčane pomoći za svakog policijskog službenika u iznosu od 1.000 KM - saopćeno je nakon sjednice Štaba za vanredne situacije.

Također, u saopćenju se navodi da je MUP RS dužan Fondu solidarnosti za obnovu Republike Srpske dostaviti spisak policajaca koji ispunjavaju uvjete za isplatu jednokratne novčane pomoći.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.