VIJESTI

Donirali 300 zaštitnih odijela i maski medicinskim radnicima

Donacija Forze. Forza

Avaz.ba

30.4.2020

Medicinski radnici Kliničkog centra Univerziteta (KCU) Sarajevo, Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) RS i Sveučilišne klinike (SK) u Mostaru dobili su 300 novih zaštitnih odijela i specijalnih maski neophodnih za siguran rad s pacijentima oboljelim od korona virusa, ukupne vrijednosti 11.000 KM.

Po 100 odijela svakom od navedenih kliničkih centara donirale su "Forza" i "Kreddy".

Prilikom preuzimanja donacije, pomoćnik generalnog direktora za medicinske poslove UKC RS dr Slobodan Hajder je u ime zaposlenih izrazio zahvalnost na donaciji 100 zaštitnih odijela, te još jednom iskoristio priliku da zahvali donatorima koji su na bilo koji način pomogli u radu UKC RS od početka novonastale epidemiološke situacije.

"Takođe, hvala i vašoj kompaniji koja je prepoznala našu borbu i na tome što ste svojim primjerom podstakli druge da budu društveno odgovorni i da svojom pomoći unapređuju rad naše ustanove kako bismo iz ove borbe izašli kao pobjednici", kazao je Hajder.

Vesna Fideršek, mag. pharm. iz Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, zahvalila je na donaciji, navodeći da je upravo vrhunska zaštitna oprema ono što im je najneophodnije.

"Svaka donacija u ovim okolnostima je više nego dobrodošla. Ipak, ono što najviše trošimo u svakodnevnom radu su upravo zaštitna odijela i maske koje ste nam donirali. Stoga još jednom iskreno hvala na doniranju ove zaštitne opreme", izjavila je magistra Fideršek.

U Kliničkom centru Univerziteta Sarajevo istakli su da će doniranu opremu iskoristiti u radu s pacijentima u izolatoriju.

Dragan Danojević, direktor "Forza" i "Kreddy", kazao je da je ova donacija tek početak akcije i da će se nastaviti koliko to bude potrebno.

"Donacija je u stvari djelo naših klijenata koji svojom otplatom omogućavaju da mi donacije uručimo tamo gdje su potrebne", kazao je Danojević, objašnjavajući da svaka uplata koju prime od klijenata postaje dio donacije koju sprovode "Forza" i "Kreddy", te na taj način, odričući se prihoda, svakom klijentu omogućavaju da postane donator.

On je podsjetio da su "Forza" i "Kreddy", pored doniranja opreme koja za cilj ima da poveća sigurnost zdravstvenih radnika, pokrenuli akciju davanja beskamatnih pozajmica svim "borcima protiv korone", a to su zdravstveni radnici, apotekari, novinari, vojnici, policajci, vozači, odnosno svi oni koji su u doba pandemije radili kako bi sistem funkcionisao.

"To su načini na koje mi možemo pomoći i odati priznanje svima onima koji žrtvujući sebe čine da pobijedimo ovu opasnu zarazu", zaključio je Danojević.


Donacija Sarajevo. Forza

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.