REAKCIJE

Skandalozno je da su Forto i Konaković finansirali vrijeđanje majki Srebrenice

Nakon što su na Televiziji Sarajevo omogućili puštanje bugarskog filma u kojem se negira genocid, sada je ovo novi korak

SDA: Riječ je o sistemskoj politici traženja "najmanjeg zajedničkog sadržioca" sa počiniocima genocida. Ilustracija

Avaz.ba

30.4.2020

Klub zastupnika SDA u Skupštini Kantona Sarajevo najoštrije osuđuje komentare koje je protiv majki Srebrenice iznio član i kandidat Naše stranke Adis Grabovica u svom tekstu na portalu "Sarajevska sehara". 

Kako je saopćeno iz ovog kluba, zapanjujuće su kvalifikacije i uvrede "koje član stranke Predraga Kojovića iznosi na račun Munire Subašić i Udruženja "Pokret majki enklave Srebrenica i Žepa"". 

- Izrugivati se s borbom majki Srebrenice za istinu i pravdu, koju priznaje cijeli svijet, pokazuje o kakvom se moralnom posrnuću u Kojovićevoj stranci radi. Još je skandaloznije da je portal Adisa Grabovice dobio podršku bivše Vlade KS, na čelu s Edinom Fortom i Elmedinom Konakovićem. Oni su osigurali podršku iz budžeta KS za ovaj portal kako bi mogao vrijeđati žrtve genocida. 

Nakon što su na Televiziji Sarajevo omogućili puštanje bugarskog filma u kojem se negira genocid, sada je ovo novi korak, koji pokazuje da je očigledno riječ o sistemskoj politici traženja "najmanjeg zajedničkog sadržioca" sa počiniocima genocida. Do sada je samo entitet RS javnim novcem finansirao negiranje genocida i vrijeđanje žrtava, a sada je kratka Fortina i Konakovićeva vladavina dovela do toga da se i budžetskim novcem Kantona Sarajevo to čini, za šta će sigurno snositi punu političku i moralnu odgovornost - navodi se u saopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.