NA LICU MJESTA

Zlu ne trebalo: Građani kupili specijalizovano vozilo

Vrijednost vozila 38.600 maraka

Stefanović i Krekić pored vozila. S. Jeremić

Piše: S. Jeremić / Avaz.ba

30.4.2020

Modrički Dom zdravlja dobio je vrijednu donaciju u vidu specijalizovanog vozila za slučaj potrebe prevoza pacijenata oboljelih od koronavirusa i za prevoz osoba koje su doputovale iz inostranstva od granice do mjesta stanovanja. Vrijednost specijalizovanog vozila je 38.600 maraka. 


Na vozilu postoji barijera

Štab za vanredne situacije općine Modriča na zahtjev modričkog Doma zdravlja pokrenuo je humanitarnu akciju za kupovinu specijalizovanog vozila. U humanitarnoj akciji u kojoj su učestvovali općina Modriča, privrednici sa područja ove lokalne zajednice i građani.

Vozilo predato modričkom Domu zdravlja. S. Jeremić

- Vozilo će nam mnogo značiti u organizovanju posla u narednom periodu. Najveći značaj je u prevenciji od zaraze koronavirusom. Vozilo će se u ovom periodu isključivo koristiti za potrebe bloka u Domu zdravlja koji se bavi koronavirusom. Nakon ovog teškog vremena vozilo će se tehnički prilagoditi klasičnom vozilu Hitne pomoći. Na vozilu postoji barijera između vozača i zadnjeg dijela u kome se prevoze pacijenti, što je neophodno, kako se vozač ne bi zarazio od pacijenta ili pacijent od vozača - pojasnio je Darko Stefanović, direktor Doma zdravlja Modriča.


U toku još jedna akcija

Načelnik Modriče Mladen Krekić rekao je da je u toku još jedna akcija.

- Uz pomoć privrednika i građana uspjeli smo kupiti vozilo. Svima se iskreno zahvaljujem, bez obzira na iznos koji je doniran,jer ovo je humana akcija. U narednom periodu ćemo takođe organizovati slične akcije s ciljem zaštite ljudskih života. U toku je još jedna akcija modričkih privrednika pod pokroviteljstvom „Medic“ u kojoj je do sada prikupljeno oko 14.000 KM, a sredstva će biti namijenjena Domu zdravlja za nabavku najneophodnije opreme. Svim građanima želim da u dobrom zdravlju dočekaju predstojeće praznike i molim da poštuju propisane mjere kako bi sačuvali svoje zdravlje i zdravlje svojih najmilijih - poželio je Mladen Krekić, načelnik Modriče.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.