ZVORNIK

Ćamil Duraković sumnjiči se da je uplatio 70.000 KM za posao koji nije bio ugovoren

U ime Općine Srebrenica, kao investitora, suprotno Zakonu o javnim nabavkama, s istim izvođačem radova zaključio veći broj ugovora

Ćamil Duraković. Arhiv

Fena

1.5.2020

Policijski službenici Policijske uprave Zvornik podnijeli su Okružnom javnom tužilaštvu Bijeljina izvještaj protiv bivšeg načelnika Srebrenice Ćamila Durakovića zbog postojanja osnova sumnje da je, kako je saopćeno, počinio krivično djelo zloupotrebe službenog položaja ili ovlaštenja.

On se tereti da je tokom 2015. i 2016. godine, u svojstvu načelnika općine Srebrenica, kao investitora, izvršio plaćanje po većem broju faktura ispostavljenih od izvođača radova o zimskom čišćenju lokalnih i nekategoriranih puteva na području te lokalne zajednice, iako je s istim izvođačem već bio zaključen ugovor o obavljanju tih poslova.

Ćamil Duraković. Arhiv

Time je u ime Općine Srebrenica izvršio plaćanje iznosa od 70.441,50 KM, koji nije bio ugovoren, saopćeno je danas iz Policijske uprave Zvornik, uz navođenje inicijala osumnjičenoga.

Navedena osoba se sumnjiči da je u istom svojstvu, u ime Općine Srebrenica, kao investitora, suprotno Zakonu o javnim nabavkama, s istim izvođačem radova zaključio veći broj ugovora o izvođenju radova na sanaciji putnih pravaca, uređenju parking prostora i izgradnji prilaza i parcela u mjestu Potočari, u ukupnom iznosu od oko 25.000 KM, za koje je izvršio plaćanje po fakturama koje je ispostavio izvođač radova bez prateće dokumentacije, iz koje bi se moglo utvrditi da li su, koji radovi, u kojoj količini i u kojem periodu zaista izvođeni, naveli su iz policije. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.