STAVOVI

Nikšić o nabavci respiratora: SDA i ne zna drugačije, vjerovali su da ih niko neće uhvatiti na djelu

Transparentnost i jačanje institucija BiH nikad nisu bili prioriteti SDA. Uostalom, od ratnih donacija do danas ponavlja se isti scenarij

Nikšić: Kao i u aferi "Asim" naći će žrtvu. Arhiv

Piše: F. Karalić / Avaz.ba

1.5.2020

Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a, komentirao je za “Avaz” aferu u vezi s nabavkom respiratora koja potresa Federaciju. On podsjeća da su "formirali Krizni štab i umalo suspendirali demokratiju da bi bili, kako su naveli, efikasniji u radu".

- Umjesto Kriznog štaba dobili smo krizu u Štabu, jer je sav fokus bio na tome da se pandemija i panika zbog virusa iskoriste da bi se obavile sumnjive nabavke. Očito su vjerovali da ih niko neće uhvatiti na djelu, jer sva dešavanja u vezi s nabavkom pogrešnih respiratora te reakcija Solaka, Novalića, Džaferovića i SDA pokazuju ustaljenu matricu. Kao i u aferi "Asim" naći će žrtvu i pokušati sve zataškati putem svojih medija – kaže Nikšić.

On dodaje da činjenica da su respiratore nabavili preko svog političkog pijuna samo potvrđuje da SDA drugačije i ne zna.

Gore od ovakvog ponašanja samo je opravdanje i pozivanje na vjeru, na ramazan. Ko se to smije drznuti da ih uhvati u krađi kad oni poste? Nažalost, transparentnost i jačanje institucija BiH nikad nisu bili prioriteti SDA. Uostalom, od ratnih donacija do danas ponavlja se isti scenarij – zaključuje Nikšić.

Integralni intervju čitajte u sutrašnjem printanom izdanju „Dnevnog avaza“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.