GRANIČNA POLICIJA Na graničnom prijelazu Dobrljin

Uhapšen državljanin BiH koji se sumnjiči za krijumčarenje ljudi

Na putnom pravcu Novi Grad - Bosanska Otoka kontrolirano vozilo registarskih oznaka BiH, kojim je upravljao E. P. i u kojem je bilo pet državljana Pakistana

Avaz.ba

Hitra reakcija Granične policije BiH

Foto: Ilustracija


Pripadnici Granične policije BiH na graničnom prijelazu Dobrljin uhapsili su bh. državljanina E. P., osumnjičenog za krijumčarenje ljudi, izjavila je za Srnu portparol Granične policije BiH Franka Vican.

Vican je precizirala da je na graničnom prijelazu Dobrljin na putnom pravcu Bosanski Novi - Bosanska Otoka kontrolirano vozilo registarskih oznaka BiH, kojim je upravljao E. P. i u kojem je bilo pet državljana Pakistana.

O događaju je obaviješten dežurni državni tužilac, koji je dao saglasnost te na osnovu usmene naredbe Suda BiH pretresao osobu i vozilo u vezi s krivičnim djelom krijumčarenja ljudi.

- Državljanin BiH lišen je slobode, a privremeno su oduzeti putničko vozilo, mobilni telefon sa SIM karticom, novac u iznosu od 150 eura i 190 KM - navela je Vican.

Ona je dodala da je E. P. saslušan u svojstvu osumnjičenoga, a potom otpušten iz službenih prostorija.

Prema njenim riječima, od državljana Pakistana uzete su izjave u svojstvu svjedoka i oni su potom uz preporuke Službe za poslove sa strancima, Terenski ured Banja Luka, upućeni u migrantski centar. 

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na