PORUKE

Dodik: Sloboda medija je jedna od karakteristika demokratskog društva

Dodik izrazio zahvalnost urednicima, novinarima, snimateljima.... Arhiv

Avaz.ba

2.5.2020

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je 3. maj - Međunarodni dan slobode medija, ukazavši na značaj medija i novinara i njihovu ulogu, posebno u vanrednim okolnostima, kao što je ova danas, kada se cijeli svijet suočava sa pandemijom koronavirusa. 

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je 3. maj fotoreporterima, vozačima i svim zaposlenima u medijskim kućama koji prate aktuelna dešavanja i pravovremeno izvještavaju javnost o svim bitnim događajima i u vrijeme epidemije.

Naglasio je da profesionalno novinarstvo i profesionalni mediji uvijek imaju i imat će podršku svih institucija i društva u cjelini u savladavanju izazova s kojima se suočavaju, saopćeno je iz kabineta člana Predsjedništva BiH. 


Dodik: Svako savremeno društvo treba da teži pravim vrijednostima pa tako i mediji. Arhiv

- Svako savremeno društvo treba da teži pravim vrijednostima, pa tako i mediji, a sloboda medija jedna je od karakteristika demokratskog društva. Ta sloboda ni u kom slučaju ne znači širenje lažnih informacija, već profesionalno i odgovorno obavljanje posla u interesu javnosti i istine - navodi se u čestitki. 

Član Predsjedništva poželio je svim zaposlenima u sredstvima javnog informiranja u RS i FBiH mnogo uspjeha u daljnjem radu, dobro zdravlje te ličnu i porodičnu sreće.

Generalna skupština Ujedinjenih naroda proglasila je 1993. godine 3. maj za Međunarodni dan slobode medija, ukazavši tako na značaj nezavisnosti medija i podsjetivši vlade da je njihova dužnost da podrže slobodu izražavanja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.