OBILJEŽAVANJA

MESS: Film i knjiga "Bio je lijep i sunčan dan" na društvenim mrežama

Prvi program koji počinje u 13:30 sati je dokumentarni film "Bio je lijep i sunčan dan"

Film se može pogledati na Facebook stranici Festivala. Ilustracija

Avaz.ba

2.5.2020

Festival MESS danas će organizirati cjelodnevni online kulturni program na društvenim mrežama povodom obilježavanja 2. maja, jednog od najznačajnijih datuma u historiji grada Sarajeva, kada je, prije 28 godina, ono odbranjeno.

Prvi program, koji počinje u 13:30 sati, je dokumentarni film "Bio je lijep i sunčan dan", saopćila je Press služba Festivala.

Film se može pogledati na Facebook stranici Festivala MESS, Sarajevskog ratnog teatra SARTR ili u okviru programa Televizije Sarajevo. Nakon toga, na Faceboog stranici Festivala MESS emitirat će se zapis za koji je muziku radio Nedim Zlatar, a dijelove iz knjige čitaju novinari Ognjen Blagojević i Jasmina Đikoli.

Posljednji u nizu programa bit će digitalno izdanje knjige "2. maj 1992. Bio je lijep i sunčan dan", koja će od 19 sati, u okviru Biblioteke MESS, biti dostupna svima na Facebooku, Instagramu te Issuu profilu Festivala MESS.


Kreševljaković: Producent filma. Arhiv

Film "Bio je lijep i sunčan dan" nastao je u koprodukciji Televizije Sarajevo i Sarajevskog ratnog teatra SARTR-a, snimljen je po istoimenoj knjizi čiji su izdavači Festival MESS i VideoArhiv te predstavi nastaloj u režiji Tanje Miletić-Oručević.

Sagovornici u tom ostvarenju su autori priča iz knjige i glumci iz predstave koji svjedočanstvima vraćaju u jedan od najznačajnijih dana u historiji grada Sarajeva.

Autorica filma je Sanela Kapetanović, autor muzike je Nedim Zlatar, a producent filma je Nihad Kreševljaković, saopćeno je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.