GRANIČNA POLICIJA Na graničnom prijelazu Dobrljin

Uhapšen državljanin BiH koji je krijumčario petoricu Pakistanaca

Od stranih državljana uzete su izjave u svojstvu svjedoka i oni su upućeni u migrantski centar

Avaz.ba
02.05.2020 17:59

O događaju obaviješteno Tužilaštvo BiH

Foto: Ilustracija

Pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovine na graničnom prijelazu Dobrljin uhapsili su državljanina BiH čiji su inicijali E. P., osumnjičenog za krijumčarenje ljudi, izjavila je portparol Granične policije BiH Franka Vican.

Ona je precizirala da je na graničnom prijelazu Dobrljin na putnom pravcu Novi Grad - Bosanska Otoka kontrolisano vozilo registarskih oznaka BiH, kojim je upravljao E.P. i u kojem je bilo pet državljana Pakistana.

O događaju je obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva BiH koji je dao saglasnost te na osnovu usmene naredbe Suda BiH izvršio pretres lica i vozila u vezi sa krivičnim djelom krijumčarenje ljudi.

- Državljanin BiH je lišen slobode, a privremeno su oduzeti putničko vozilo, mobilni telefon sa SIM karticom, novac u iznosu od 150 eura i 190 KM - navela je Vican.

Ona je dodala da je E. P. saslušan u svojstvu osumnjičenog, a potom otpušten iz službenih prostorija.

Prema njenim riječima, od državljana Pakistana uzete su izjave u svojstvu svjedoka i oni su potom uz preporuke Službe za poslove sa strancima, Terenska kancelarija Banja Luka, upućeni u migrantski centar. 

Komentari

NA VRH