AKTUELNO

DF-ovi ministri zdravstva najtiši ali imaju najbolje rezultate, zamolit ćemo ih da pomognu zdravstvu u RS

Saopćenje za javnost Demokratske fronte. Ilustracija

Avaz.ba

2.5.2020

Demokratska fronta ovim putem želi izraziti podršku ministrima zdravstva u Kantonu Sarajevo i Tuzlanskom kantonu, odnosno ministru Rusmiru Mesihoviću i ministrici Dajani Čolić. 

U posljednja dvadeset i četri sata u Kantonu Sarajevo i Tuzlanskom kantonu nije zabilježen niti jedan novi slučaj oboljenja koronavirusom.

Napori u borbi protiv pandemije koji su poduzeti od strane ministara u koje Demokratska fronta ima puno povjerenje daju za sada rezultate koji su u evropskom prosjeku, pa čak i iznad njega.

Naročito smo ponosni na to da naši ministri nisu poklekli pred pritiskom, malicioznim komentarima pa čak ni pred uvredama kojima su bili izloženi dok su davali kao što i danas daju sve od sebe, kako bi stanje pandemije držali pod kontrolom.

Saopćenje za javnost. Ilustracija

Zajedno sa svojim timovima, i svim radnicima iz zdravstvenog sektora, dali su i daju ogroman doprinos u borbi protiv pandemije.

Želimo također istaći da su ministri zdravstva koji dolaze iz DF-a, u poplavi političkog populizma i sveopćeg pozerstva bili najtiši unatoč brojim napadima i osporavanjima, a da pri tome imaju najbolje rezultate.

Oni nisu galamili, niti galame, nego su radili i rade. Stoga mi u DF-u nećemo nikome dozvoliti, pa makar on dolazio iz DF-a da obezvrjeđuje njihove napore.

DF također ovim putem želi izraziti zabrinutost stanjem pandemije u manjem bh. entitetu, i naglim velikim porastom oboljelih.

Ukoliko situacija u sarajevskom i tuzlanskom kantonu ostane pod kontrolom, a uvjereni smo da hoće, DF će zamoliti ministricu Čolić i ministra Mesihovića da svojim znanjem i iskustvom pomognu zdravstveni sistem manjeg bh.entiteta, ukoliko rukovodeći ljudi tog zdravstvenog sistema budu smatrali da im je pomoć potrebna.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.