AKTUELNO

Brat Fikreta Hodžića: Čemu toliki gnjev i mržnja

Traje afera koja je potresla cijelu državu

Avaz.ba

2.5.2020

Saopćenje za javnost mlađeg brata Hodžić. Facebook

Nakon saopćenja iz "Srebrene maline", zatim i njenog vlasnika Fikreta Hodžića na društvenim mrežama oglasio se i njegov brat Redžep Hodžić uposlenik firme, koji je javnosti pokušao pojasniti svoje viđenje cjelokupone situacije vezane za nabavku respiratora.

Objavu prenosimo u cjelosti:

“Poštovani prijatelji, poznanici, novinari i svi građani koji ste posljednjih dana komentarisali firmu Srebrena malina. Moje ime je Redžep Hodžić.

Uposlenik sam pomenute firme, i ovim putem želim Vam se obratiti. Za početak, vratimo se samo nekoliko dana unazad, tačnije u drugu polovinu marta. Svjetski, ali i mediji u našoj zemlji pišu o tome koliko je teško nabaviti respiratore, koliko je vrijedna ova oprema, i kako je postala najveća potreba u vrijeme pandemije koronavirusa. Ovo su samo dijelovi pojedinih tekstova domaćih medija:

“Kako su distributeri respiratora u našoj zemlji rekli, jedan uređaj može koštati od 50 do 100 hiljada KM”. “Od početka krize u Kini potražnja je ogromna, a ona je eksplodirala posljednjih mjeseci. Kako saznajemo, klasičnim kanalima trenutno je nemoguće kupiti respirator. Niko i ne pita za cijenu, već samo za rokove isporuke, a oni bi po regularnim kanalima bili najmanje četiri mjeseca ” Portal Slobodna Evropa prenosi izjavu predsjednika Srbije, koji kaže da je respirator nekad koštao 26.000 eura, a danas ne može da se kupi ni za 300.000 eura. Nakon ovih tekstova, želio bih skrenuti pažnju na jedinu tačnu informaciju posljednjih dana. Firma Srebrena malina sa sjedištem u selu Sućeska, nedaleko od Srebrenice uspjela je jedina da nabavi 100 respiratora za svoju državu u vremenu kad je to skoro nemoguće, kako prenose prijatelji sa portala klix.ba. Njih 80 već je u državi, a preostalih 20 će biti dopremljeni prvim letom domaće kompanije Fly Bosnia.

Pitanja su jednostavna: Odakle, i čemu toliki gnjev i mržnja prema ovoj firmi? Zbog čega se minimalizira njena vrijednost? Kako odjednom da cijene enormno padnu, a Vi ste izvještavali da je suprotno? Šta je zapravo cilj vrijeđanja njene osnovne djelatnosti?

Da li ste Vi dragi prijatelji iz medija dobili saopćenje iz Državne agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH, da Srebrena malina posjeduje sve dozvole za uvoz respiratora? Zbog čega smo zadnjih dana stavljeni na stub srama? Zaključak nek bude citat velikog književnika Sidrana:

‘Kad bi sad ugledali Sizifa, kako gura kamen, počeli bi za kamen navijati’.” navodi se u objavi mlađeg Hodžića.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.