KRIZA Saopćenje Kantonalne organizacija SDA USK

SDA: Nerad Skupštine produbljuje krizu u Unsko-sanskom kantonu

Posljednja redovna sjednica održana prije šest mjeseci

Avaz.ba
04.05.2020 09:21

Posljednja redovna sjednica održana prije šest mjeseci

Foto: Arhiv

Skupština Unsko-sanskog kantona posljednju redovnu sjednicu održala je prije šest mjeseci i krajnje je vrijeme da počne raditi u skladu sa svojim nadležnostima, navodi se u saopćenju Kantonalne organizacija SDA USK. 

- Dok su parlamenti, skupštine, općinska/gradska vijeća u cijeloj Bosni i Hercegovini u stalnom zasjedanju, pri čemu razmatraju i donose različite mjere, usvajaju rebalanse budžeta, institucionalno prate rad kriznih štabova i svakodnevno imaju informacije o efektima poduzetih mjera donesenih zbog pandemije koronavirusa, Skupština USK, nakon što je usvojila budžet za tekuću godinu, izgleda da nije više potrebna aktuelnoj vlasti – naglašeno je.   

  • Na skupštinsko zasjedanje čekaju planovi i programi rada kantonalnih ustanova
    Na skupštinsko zasjedanje čekaju planovi i programi rada kantonalnih ustanova Foto: Arhiv

Dodaje se da na skupštinsko zasjedanje čekaju planovi i programi rada kantonalnih ustanova, čije mogućnosti djelovanja su u ovim okolnostima svedene na minimum.

- Skupština USK na dnevnom nivou građane Kantona košta 6.000 KM. Nedopustivo je i za svaku osudu da se taj novac troši, a da zastupnici pri tome ne rade ništa jer im nije omogućeno da obavljaju funkciju koju su im građani povjerili. Pozivamo zamjenika predsjedavajućeg Skupštine da u što kraćem roku sazove redovnu sjednicu, na kojoj očekujemo rebalans Budžeta Kantona, rebalans finansijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja, izvještaj o radu Kantonalnog štaba civilne zaštite od proglašenja stanja prirodne nesreće i materijale čije će usvajanje osigurati funkcionalnost kantonalnih institucija – poručili su.

Komentari

NA VRH