REAKCIJE Predsjednik Irana zahvalio Džaferoviću na izrazima solidarnosti

Ruhani: Spremni smo podijeliti iskustva s BiH u borbi protiv koronavirusa

Islamska Republika Iran je neprekidnim naporima te učinkovitim i kontinuiranim djelovanjem postigla značajan uspjeh u upravljanju i kontroli ove bolesti, istaknuo je Ruhani

Avaz.ba

Ruhani pisao Džaferoviću

Foto: Arhiv


Predsjednik Islamske Republike Iran Hasan Ruhani u pisanoj poruci predsjedavajućem Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefiku Džaferoviću zahvalio je na izrazima solidarnosti BiH s vladom i narodom Irana u borbi protiv koronavirusa.

U Ruhanijevoj poruci navodi se da je njegova "poruka solidarnosti s Islamskom Republikom Iran u borbi protiv širenja koronavirusa i saosjećanja s narodom Irana i porodicama koje su izgubile svoje najmilije usljed ove bolesti, primljena i na njoj se iskazuje zahvalnost".

- Islamska Republika Iran je neprekidnim naporima te učinkovitim i kontinuiranim djelovanjem i, uprkos izazovima uzrokovanim okrutnim sankcijama, postigla značajan uspjeh u upravljanju i kontroli ove bolesti - navodi se u poruci.

  • Učvrstiti prijateljske odnose

    Učvrstiti prijateljske odnose

    Foto: Arhiv


Ruhani je dodao: 

- Spremni smo da, uz što veće razvijanje i učvršćivanje prijateljskih odnosa između dvije zemlje u svim oblastima, podržimo državu Bosnu i Hercegovinu na putu borbe protiv koronavirusa i da podijelimo svoja iskustva i mogućnosti na ovom polju - saopćeno je iz Ambasade Islamske Republike Iran.

I ministar vanjskih poslova Islamske Republike Iran Muhamad Dževad Zarif proteklih dana je u pisanoj poruci u odgovoru na poruku ministrice vanjskih poslova BiH Bisere Turković zahvalio na izrazima solidarnosti s Iranom u borbi protiv širenja koronavirusa, navodi se u saopćenju.

Više o temi Iran

INCIDENT NA GRANICI
Migrante tjerali u rijeku, mnogi se utopili
UBLAŽAVANJE MJERA
Iran otvara džamije i škole u 132 grada
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na