REAKCIJE

Ruhani: Spremni smo podijeliti iskustva s BiH u borbi protiv koronavirusa

Islamska Republika Iran je neprekidnim naporima te učinkovitim i kontinuiranim djelovanjem postigla značajan uspjeh u upravljanju i kontroli ove bolesti, istaknuo je Ruhani

Ruhani pisao Džaferoviću. Arhiv

Avaz.ba

4.5.2020

Predsjednik Islamske Republike Iran Hasan Ruhani u pisanoj poruci predsjedavajućem Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefiku Džaferoviću zahvalio je na izrazima solidarnosti BiH s vladom i narodom Irana u borbi protiv koronavirusa.

U Ruhanijevoj poruci navodi se da je njegova "poruka solidarnosti s Islamskom Republikom Iran u borbi protiv širenja koronavirusa i saosjećanja s narodom Irana i porodicama koje su izgubile svoje najmilije usljed ove bolesti, primljena i na njoj se iskazuje zahvalnost".

- Islamska Republika Iran je neprekidnim naporima te učinkovitim i kontinuiranim djelovanjem i, uprkos izazovima uzrokovanim okrutnim sankcijama, postigla značajan uspjeh u upravljanju i kontroli ove bolesti - navodi se u poruci.


Učvrstiti prijateljske odnose. Arhiv

Ruhani je dodao: 

- Spremni smo da, uz što veće razvijanje i učvršćivanje prijateljskih odnosa između dvije zemlje u svim oblastima, podržimo državu Bosnu i Hercegovinu na putu borbe protiv koronavirusa i da podijelimo svoja iskustva i mogućnosti na ovom polju - saopćeno je iz Ambasade Islamske Republike Iran.

I ministar vanjskih poslova Islamske Republike Iran Muhamad Dževad Zarif proteklih dana je u pisanoj poruci u odgovoru na poruku ministrice vanjskih poslova BiH Bisere Turković zahvalio na izrazima solidarnosti s Iranom u borbi protiv širenja koronavirusa, navodi se u saopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.