REAKCIJE

Satler pozdravio sastanak u Predsjedništvu BiH: Zajedno smo jači

Predstojeći Samit EU - zapadni Balkan u Zagrebu prilika da se otvori perspektiva za dobijanje kandidatskog statusa do kraja ove godine

Johan Satler. Avaz

Piše: Avaz.ba

4.5.2020

Šef Delegacije Evropske unije u BiH, ambasador Johan Satler (Johann Sattler) pozdravio je današnji sastanak ad hoc Političke radne grupe podršku BiH na putu ka EU, koji je održan u Predsjedništvu BiH.  

On je na zvaničnom Twitter nalogu naveo kako je to važan doprinos za Samit u Zagrebu, dodavši da je naredni sastanak, koji uključuje mehanizam koordinacije 7. maja. 

- Zajedno smo jači - poručio je Satler na kraju poruke. 

Podsjetimo, na današnjem sastanaku ad hoc Političke radne grupe za EU u cilju ubrzanja procesa pristupanja Bosne i Hercegovine Evropskoj uniji potvrđeno je da će Predsjedništvo BiH inicirati i voditi reformu radi ostvarivanja potrebnog stepena usklađenosti s kriterijima za članstvo na temelju realizacije 14 ključnih prioriteta iz mišljenja Evropske komisije.

U saopćenju nakon sastanka navedeno je kako je predstojeći Samit EU - zapadni Balkan u Zagrebu prilika da se otvori perspektiva za dobijanje kandidatskog statusa do kraja ove godine.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.