REAKCIJE

Borenović uputio zahtjev za smjenu ministra Staše Košarca

Kolegiju Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH i predsjedavajućem Vijeća ministara BiH uputio dopis da pokrenu postupak za smjenu Košarca

Borenović: Moralna odgovornost ne postoji u društvu u RS. Arhiv

Avaz.ba / Fena

5.5.2020

Predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović uputio je dopis Kolegiju Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH i predsjedavajućem Vijeća ministara BiH da pokrenu postupak za smjenu ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Staše Košarca. Zahtjev je upućen zbog njegovog učešća na privatnoj zabavi u sarajevskom restoranu u vrijeme zabrane okupljanja, kao i drugih mjera prevencije zbog pandemije koronavirusa.

Jutros je, kaže Borenović, očekivao da će Košarac sam podnijeti ostavku, ali "očito moralna odgovornost ne postoji u društvu u RS", zbog toga traži njegovu smjenu. 

- Očigledno se Zoran Tegeltija i Nebojša Radmanović puno ne pitaju, pa pozivam Milorada Dodika, koji je uzurpirao sve funkcije u RS, da smijeni svog ministra – rekao je Borenović, koji je poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Vlast se, ističe Borenović, bahato ponaša u vrijeme mjera zbog pandemije koronavirusa, pravi veselje u restoranima, zatvorenim za rad, uz muziku, čime šalju najružniju sliku svom narodu. 


Košarac: Ministar prisustvovao korona-zabavi u Sarajevu. Arhiv

Za svaku osudu je, kaže, takvo ponašanje vlastodržaca, "koji opojeni moći rade što hoće, nepoštujući pravila koja sami donose".

- Ti ljudi moraju biti smijenjeni i sankcionisani, a zaslužuju i društvenu osudu – rekao je Borenović na konferenciji za novinare u Banjoj Luci ističući da se ovim šalje poruka da jedna mala grupa može da radi sve što hoće, što nije dobro. 

- Prvi Dodik nije poštovao karantin, što je vrhunac licemjera, zatim su koristili stranačke mreže za podjelu pomoć iz Centra za socijalni rad Banja Luka, a onda su počeli da se sastaju u zatvorenim objektima, dok građani gotovo dva mjeseca sjede u svojim kućama i ne slave ni svoje praznike – dodao je predsjednik PDP-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.