SRAMOTNO

Dernek koji je šokirao državu: Živote moj, nemoj noćas da mislim o - koroni

Elita koja bi trebala biti primjer građanima slavila rođendan dr. Šabanovića

S derneka: Prekršili sve moguće mjere. Društvene mreže

Piše: Fahir Karalić / Avaz.ba

5.5.2020

Živote moj, nemoj noćas da mislim o njoj... orili su se sinoć stihovi pjesme Šerifa Konjevića u jednom sarajevskom ugostiteljskom objektu, gdje je organiziran korona–party povodom rođendana prim. dr. Jusufa Šabanovića. 

Osim dr. Šabanovića, šokantnom derneku prisustvovali su i državni ministar Staša Košarac, dekan Veterinarskog fakulteta Nihad Fejzić, pjevači Halid Bešlić, Hari Mata Hari, Šerif Konjević, Slađana Mandić, Semir Cerić Koke... Bez maski, jedan uz drugoga, a svi uz alkohol i mezu.

Živote moj, nemoj noćas da mislim o njoj... O kome? O koroni očigledno, jer su se oni koji bi trebali biti primjer građanima, sinoć odlučili opustiti i zaboraviti na epidemiju, na restriktivne mjere koje su već mjesec i po na snazi i kojih se građani pridržavaju. Odlučili su zaboraviti na 30.000 otkaza, na krizu koja nam slijedi...


Fahir Karalić. Avaz

Otpjevao sam "Živote moj", jer je to bila doktorova želja, i otišao. Ovako je Konjević opisao šta se događalo, bar što se tiče njega, na sinoćnjoj proslavi rođendana dr. Šabanovića. Zar je bitno je li uzeo mikrofon nakon Harija minutu ili cijelu noć? Koronavirus to ne zanima!

Sebija Izetbegović, direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, i ministar zdravstva Kantona Sarajevo Rusmir Mesihović promptno su reagirali te su razriješili dužnosti dr. Šabanovića s mjesta šefa Opće i abdominalne hirurgije KCUS-a te dr. Nihada Fejzića, koji je bio član Naučnog tijela Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo za praćenje i analizu situacije izazvane koronavirusom. Potez za pohvalu.

Nažalost, osim kazni koje im je policija izrekla, to će biti sav epilog ovog skandala.

P. S.

Fikret Hodžić danas je najsretniji čovjek na svijetu. Nisu više on i njegove maline i respiratori/ventilatori glavni hit na društvenim mrežama. Afera „Asim“ kao da je bila u prošlom stoljeću.

Svakog čuda tri dana dosta. A kod nas čuda, očigledno, nikad neće nestati...


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.