AKTUELNO

Sinoć je ovdje bio dernek o kojem bruji država: Sada je na potezu inspekcija

Svi platili kazne

Piše: A. Tiro / Avaz.ba

5.5.2020

Ugostiteljski objekt gdje je sinoć bio korona-dernek - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

Nešto više od 12 sati prošlo je od sada čuvenog korona-derneka koji je sinoć održan u jednom ugostiteljskom objektu u Sarajevu .

Kao što je poznato, na derneku su, između ostalih, bili i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Staša Košarac i dekan Veterinarskog fakulteta u Sarajevu Nihad Fejzić te pjevači Halid Bešlić, Hari Varešanović, Šerif Konjević i pjevačica Slađana Mandić.

Danas drugačija i nimalo raspjevana i vesela atmosfera kao sinoć, kada su se mogli čuti hitovi Šerifa Konjevića, Harija Varešanovića...

Vrata su sada zatvorena, ali vrijedi istaknuti kako je rad ugostiteljskim objektima i dalje zabranjen te da sigurno vlasnika očekuje "masna" kazna.

Također, iz MUP-a KS kazali su da je identificirano 19 osoba koje su bile na derneku u ugostiteljskom objektu iako je rad zabranjen odlukom nadležnih organa zbog prevencije širenja koronavirusa, potvrdio je Mirza Hadžiabdić iz Odjeljenja za odnose s javnošću MUP-a Kantona Sarajevo. 

- Odmah je ostvarena neophodna saradnja s nadležnom inspekcijom kojoj će biti dostavljena informacija o radu ugostiteljskog objekta u vrijeme trajanja zabrane rada kako bi poduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti – pojasnio je. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.