POLEMIKE

Kome „nezavršenim poslom“ u SDA prijeti Aljoša Čampara?

Odmah po završetku emisije „Odgovorite ljudima“, u kojoj je Sanela Prašović deklasirala nadobudnog i praznog Konakovića ali neutralisala i Čamparu, usijale su se društvene mreže

Piše: E. T. / Avaz.ba

6.5.2020

Nakon veoma burne emisije na Federalnoj televiziji u kojoj su učestvovali Sanela Prašović Gadžo (SBB), Aljoša Čampara SDA, Elmedin Konaković (NiP) i Dženan Salčin, direktor Agencije za javne nabavke BiH, opšti utisak je da je zastupnica SBB-a verbalno deklasirala Elmedina Konakovića. Nešto bolje je prošao ministar Čampara, koji je nakon Prašovićkine lekcije o presumpciji nevinosti, pohitao da ponovi njene rečenice.

Ipak, Prašovićka je najviše zakuhala kada je, onako u digresiji, konstatirala „Vi (Čampara) vjerovatno prelazite u Narod i pravdu. A onda će Narod i pravda u SDA“. Nakon ovoga bila je primjetna zbunjenost njih dvojice, koji u posljednje vrijeme važe kao politički sijamski blizanci, iako dolaze iz konfrontiranih stranaka. 

Jedan veoma blizak portal SDA-u, odmah nakon emisije je komentirao cijelu emisiju i izvukao naslov u smislu „Prelazi li Čampara u NiP...“ Dodatno u polemiku se uključio, na društvenim mrežama, i Zoran Blagojević, savjetnik za medije premijera Federacije BiH Fadila Novalića i dugogodišnji član SDP-a koji je prešao u SDA. 

On je sinoć napisao "Večeras na FTV-u 2 člana NiP-a i 2 člana SBB-a" aludirajući da su Prašovićka i Salčin SBB-ovci, a Čampara i Konaković iz NiP-a. Ovakva Blagojevićeva poruka je veoma vjerovatno strateški bazirana, jer nije nikakva tajna da je Novalić potpuno lojalan SDA u sukobu Aljoša Čampara (i Denis Zvizdić?) protiv Bakira Izetbegovića.  

Koliko je taj sukob jak, poznato je svim političkim poznavaocima prilika u SDA. Stoga je vrlo znakovit i odgovor Aljoše Čampare, i to putem Facebooka koji je uputio Blagojeviću: „I na kraju moram ga razočarati i reći da ne mislim napuštati SDA jer imam još jako puno nedovršenog posla tu“.  

Kome i kakvim poslom je zaprijetio Aljoša Čampara, pokazat će vrijeme.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.