REAKCIJE

Univerzitet u Sarajevu smatra neprimjerenim poziv za štrajk

Nanosi se šteta kredibilitetu sindikalnog organizovanja na UNSA i njegove akademske zajednice

UNSA: Vlada KS uložila maksimum napora u pripremu rebalansa budžeta KS. Arhiv

Avaz.ba / Fena

6.5.2020

Univerzitet u Sarajevu (UNSA), koji se bori da održi kontinuitet nastavnog procesa, smatra krajnje neprimjerenim poziv na pripreme za organiziranje štrajka. 

- Postupanje i medijsko istupanje predsjednika Sindikata Univerziteta u Sarajevu, ujedno i dekana Elektrotehničkog fakulteta, čini se ishitrenim budući da se temelji na informacijama koje nisu bile predmetom ozbiljnog razmatranja stručnih službi Ministarstva finansija KS, Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade KS, Univerziteta u Sarajevu i sindikalnih predstavnika. Na taj način nanosi se šteta kredibilitetu sindikalnog organizovanja na Univerzitetu u Sarajevu i njegove akademske zajednice - saopćili su iz UNSA.


Online režimanastave implementiran u rekordnom roku. Arhiv

- Univerzitet u Sarajevu cijeni da je Vlada KS uložila maksimum napora u pripremu rebalansa budžeta KS za 2020. godinu koji neće imati značajan negativan uticaj na više od 2.700 uposlenika, kvalitet nastavnog procesa i naučno-istraživačkog rada, a time i na kvalitet studija za 28.000 studenata.

Vanredne okolnosti u kojima se našlo visokoškolsko obrazovanje, iznjedrile su promptan odgovor fakulteta i akademija Univerziteta u Sarajevu koji je rezultirao implementacijom online režima nastave na Univerzitetu u rekordnom roku, saopćeno je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.