SARAJEVO

Ministrica Ankica Gudeljević i ambasador Italije u BiH, Nikola Minazi dočekali talijanske ljekare

Do kraja ovog mjeseca će Ministarstvo civilnih poslova BiH sa liječnicima iz Italije organizirati i video konferenciju sa medicinskim djelatnicima iz BiH kako bi im bio olakšan dalji rad u borbi protiv koronavirusa

Značajna pomoć iz Italije. MCP

Avaz.ba

6.5.2020

Danas su na aerodromu u Sarajevu ambasador Italije u BiH, NJ.E. Nikola Minazi (Nicola Minasi) i ministrica civilnih poslova Bosne i Hercegovine Ankica Gudeljević dočekali dva talijanska vojna ljekara koji su tokom najtežih dana za Italiju nadljudskim naporima pomagali oboljelim žiteljima Italije. 

U danima koji slijede ovi liječnici će biti na raspolaganju zdravstvenim institucijama u cijeloj Bosni i Hercegovini kako bi im pomogli u prevenciji i sprečavanju širenja koronavirusa, podjednako koliko i liječenju oboljelih.

Do kraja ovog mjeseca će Ministarstvo civilnih poslova BiH sa liječnicima iz Italije organizirati i video konferenciju sa medicinskim djelatnicima iz BiH kako bi im bio olakšan dalji rad u borbi protiv koronavirusa. Današnji doček talijanskih liječnika je samo nastavak izuzetno uspješne suradnje Veleposlanstva Italije u BiH i Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.