SARAJEVO Sjednica nije održana sedam dana

Afera "Respiratori" zakočila i rad Federalnog štaba, šta će biti s mjerama

Posljedni put na sjednici Štaba, kojem se video - linkom iz bolnice javio i načelnik Fahrudin Solak, bila je usvojena naredba o policijskom satu za vrijeme 1. maja

M. Aš. / Avaz.ba
06.05.2020 22:28

Štab ne zasjeda, odluke na čekanju

Foto: Arhiv

Sjednica Federalnog štaba civilne zaštite nije održana već sedam dana, a razlog je, između ostalog i novonastala situacija u vezi afere "Respiratori" i sporne nabavke 100 aparata iz Kine u Bosnu i Hercegovinu.

Posljedni put na sjednici Štaba, kojem se video - linkom iz bolnice javio i načelnik Fahrudin Solak, bila je usvojena naredba o policijskom satu za vrijeme 1. maja, koja je već prestala da važi, ali i donesena odluka o radu frizerskih salona i prodavnica obuće.

  • Čekaju se mnoge važne odluke
    Čekaju se mnoge važne odluke Foto: Arhiv

No, od tada do danas, Štab se uopće nije sastajao. Za sada, iako pojedini članovi najavljuju novo ublažavanje mjere nije poznato kada će do njih uopće i doći i hoće li sjednica biti i održana zbog novonastale situacije i istrage Tužilaštva BiH i SIPA-e. Moguće je da bude zakazana sutra, ali nema zvanične potvrde.

Očekuje se, kako nam je rečeno da bude donesena odluka o početku prevoza u KS, početku rada obdaništa i restorana i kafića, čak i sportskih manifestacija.

Ali, sada je nepoznato ko će ako Vlada FBiH prihvati zahtjev Solaka da se suspenduje biti njegov zamjenik.

Na ova pitanje još niko nema odgovor. Saznajemo da bi Vlada FBiH mogla sutra na telefonskoj sjednici donijeti odluku o Solaku i imenovati v.d načelnika.

Komentari

NA VRH