SAOPĆENJE Demokratska fronta odgovorila predsjedniku Naroda i pravde

DF: Konaković je lopov, priznao je da je ukrao samo 50 hiljada KM

Neka se obrati nadležnim institucijama koje moraju do kraja da dovedu slučaj netransparentne kupovine respiratora

Avaz.ba

DF odgovorio NIP-u

Foto: Avaz


Demokratska fronta odgovorila je predsjedniku Naroda i pravde Elmedinu Konakoviću povodom prozivki u vezi sa spornom nabavkom respiratora. 

- Povodom prozivki predsjednika stranke Naroda i pravda Elmedina Konakovića u kojima pomenuti proziva DF, navodeći pri tome da je on ukrao samo 50 hiljada maraka, te da je čudno što je DF reagirao na krađu, koju danas i sam priznaje, a nije reagovao na nabavku respiratora, DF želi istaći: "Dobro je da je Konaković konačno priznao da je iz budžeta Kantona Sarajevo ukrao 50 hiljada maraka, premda i dalje laže da je novac dao Medžlisu, nego ga je kao što je poznato dao Muameru Zukorliću i fantomskoj BANU akedemiji koja je bliska njegovoj stranci" - naveli su  u svom saopćenju. 

  • Demokratska fronta se oglasila saopćenjem

    Demokratska fronta se oglasila saopćenjem

    Foto: Avaz


Iz DF-a ističu kako Konaković "koji je po vlastitom priznaju lopov" traži od DF-a, koji nije u Vladi Federacije, da istražuje lopovluk koji je veći od njegovog.

- Mi u DF-u također se slažemo sa Konakovićem kada tvrdi da u FBiH postoje i veći lopovi od njega samog. Ukoliko Konaković u konačnici stvarno želi dokazati da postoje veći lopovi od njega, neka se obrati nadležnim institucijama koje moraju do kraja da dovedu slučaj netransparentne kupovine respiratora - stoji u saopćenju. 

NA VRH

Podijeli članak na