STAVOVI

HDZ BiH: Ključno je raspodijeliti sredstva pomoći privredi

Na sastanku je iskazano i zadovoljstvo što se uspio sačuvati rad zakonodavne vlasti

Skraćenim i hitnim procedurama uskraćuje se mogućnost popravke zakona kroz amandmane. HDZ BiH

Avaz.ba / Fena

7.5.2020

Koordinacija zvaničnika HDZ-a BiH u Vladi Federacije, Predstavničkom i Domu naroda Parlamenta Federacije BiH na videosastanku komentirala je aktivnosti na federalnom nivou, kao i odgovor koji je ponuđen za posljedice pandemije koronavirusa.

Kako je istaknuto, Zakon o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica koji je usvojio Parlament Federacije BiH, sa transferima i dogovorenom raspodjelom u narednim danima će biti operativan.

Naglašeno je kako se moraju pratiti učinci dogovorenog te uraditi maksimum pozitivnih koraka i u skladu s tim ići s novim inicijativama i narednim odlukama i zakonima za pomoć pri ublažavanju posljedica pandemije, saopćeno je iz HDZ-a BiH.

- Uz racionalna promišljanja, ključno je raspodijeliti sva pristigla sredstva pomoći gospodarstvu i socio-ekonomskom oporavku - naveli su iz HDZ-a BiH.


Ići s novim inicijativama i narednim odlukama i zakonima za pomoć pri ublažavanju posljedica pandemije. HDZ BiH

Na sastanku je iskazano i zadovoljstvo što se uspio sačuvati rad zakonodavne vlasti te je pozdravljena odluka Kluba delegata hrvatskog naroda u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH da ubuduće neće podržati, ni učestvovati u raspravama i odlučivanju o zakonima koji su u hitnoj i skraćenoj proceduri, a imaju vitalni značaj i suštinski karakter za Federaciju BiH.

Kako je naglašeno, dovodi se u nepovoljan položaj i onemogućuje vršenje funkcije delegata. Skraćenim i hitnim  procedurama uskraćuje se mogućnost popravke zakona kroz amandmane, stav je Kluba Hrvata u Domu naroda.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.