NA LICU MJESTA

Počela sa radom pijaca u Srebrenici, uskoro se otvaraju frizerski saloni

Novim mjerama predviđena je samo šalterska prodaja hrane i pića, bez konzumiranja u objektu ili ispred, što je nekim ugostiteljima omogućilo nastavak rada

Otvorena pijaca. S. Smajlović

Piše: S. Sm. / Avaz.ba

7.5.2020

Štab za zaštitu i spašavanje Općine Srebrenica odlučio je da mjere zaštite i sprečavanja koronavirusa ostaju na snazi do 30. aprila, s mogućnošću produženja za još 30 dana, zavisno od situacije vezanu za pandemiju.

Na ovoj općini pet osoba je u karantinu, koje su proteklih dana stigle iz inostranstva i zbog njihovog dobrog zdravstvenog stanja, za koji dan će biti otpušteni iz ove izolacije. U samoizolaciji je 23 osobe, dok ih je 18 u kućnoj izolaciji, a to su osobe, koje su bile u kontaktu s prvom zaraženom osobom na ovoj općini. Jedina zaražena osoba je zbog zdravstvenog osiguranja prebačena u Srbiju.

Odlukom Štaba za zaštitu i spašavanje Općine Srebrenica ublažene su neke mjere rada trgovinskih, ugostiteljskih i drugih objekata. Tako je od danas dozvoljen rad štamparije i knjižara „Sumatra“, kafe „Venera“, butika „Azel“. restorana „Kočo“, koji vrši kućnu dostavu hrane te gradske pijace. Uposlenici u ovim objektima strogo se pridržavaju mjera zaštite.

Grašani poštuju mjere. S. Smajlović

Novim mjerama predviđena je samo šalterska prodaja hrane i pića, bez konzumiranja u objektu ili ispred, što je nekim ugostiteljima omogućilo nastavak rada, sa kraćim radnim vremenom i manjim obrtom.

Od ponedjeljka će biti dozvoljen rad svim frizerskim salonima, restoranima i trgovinskim radnjama, koje su imale zabranu rada za vrijeme vanrednih mjera. Stoga vlasnici navedenih radnji ovih dana vrše krečenje, čišćenje i dezinfekciji svojih objekata.

U Srebrenici do sada nije bilo zaraženih od koronavirusa, ali je trenutno pod stručnim nadzorom sedam osoba, od čega su dva lica u općinskom karantinu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.