SKUPŠTINA KS

Šahman: Nisam na prodaju, niste me mogli kupiti, neću dozvoliti teror

SDP-ovi kadrovi nabavljali maske iz Tuzle od firme vlasnika Alena Karića poslanika SDP-a u TK po cijeni od 2,45 KM i to nije problem

Piše: A. Č. - Sl. M. / Avaz.ba

8.5.2020

Tokom rasprave o Informaciji o nabavci zaštitnih maski od firme "Panta Rei" Sarajevo, na online sjednici Skupštine KS, Bilsena Šahman u diskusiji je rekla da se dosta propusta desilo u ovom radu, ali je to opravdala zbog toga što su imali puno posla. 

- Očigledno je počela izborna kampanja. Misle da sam ja najslabija karika, žena, majka... Ovo što se dešava, ova recept mi je poznat još od 2016. kada sam bila izložena neviđenoj torturi. Sad ste otišli korak dalje i udarate mi na djecu. I ja se pitam kako Civilna zaštita nije imala maske, kako ih nije bilo u robnim rezervama, kako i nije bilo u apotekama. Kako su mnoge firme, kada je krenula pandemija, promijenilo posao da ne bi otpuštali radnike. Jedna firma koja se bavila sportskom odjećom, uvozila je dezinfekcione tunele - rekla je Šahman.


Čitav život na državnim jaslama

Istakla je da "najglasniji nisu napravili dodatnu vrijednost, niti su radili u realnom sektoru ne mogu ni shvatiti šta je tržište i ponuda i potražnja".  

- Te moje najglasnije kolege su čitav život na državnim jaslama i znaju jako dobro o talovima i korupciji pa im je teško shvatiti da jedan mlad čovjek može da napravi nešto. Možda je trebao da radi džabe, da otpusti radnike i da čeka državnu pomoć. Sada je posao dobio jer su robne rezerve prazne. Dok su SDP-ovi kadrovi nabavljali paprike, a maske iz Tuzle od firme vlasnika Alena Karića poslanika SDP-a u TK po cijeni od 2,45 KM i to nije problem, nego je problem Bilsenin sin - rekla je Šahman.


Niste me mogli kupiti

Dodaje da njenog sina nisu mogli povezati s njom jer imaju različito prezime. 

- Pominjući nekakve dugove, mogu reći da je to samo pokušaj SDP-a obračuna preko mojih leđa, odnosno mog djeteta. Što se tiče njihovog saopćenja, moram njihovim moralnim vertikalama da javnom kažem vi ste meni ponudili da upravljam zdravstvenim sektorom KS za moju ruku. Neću reći ko je to uradio, jer ih želim zaštiti. Nisam na prodaju, niste me mogli kupiti tako da vaša prozivka da je ovo vraćanje duga potpuno besmisleno. Ako premijer može biti neko ko je brzopotezno završio fakultet, onda i slastičar može prodavati maske. O sukobu interesa neka raspravljaju organi. Drage moje kolege, do sada nisam ovo spominjali, a sada spominjem. Možda ste me znali kao jednu povučenu, mirnu ženi. Ovim ste me izazvali u meni možda nešto što ja ne želim, ali nešto što ćete ubuduće vidjeti. Skrećete s teme respiratora, testova i obdukcija na maske. Moj sin će nastaviti s radom i neću dozvoliti više ovaj teror - zaključila je Šahman.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.