REAKCIJE

Šarović: RS je na pragu najveće krize, to zdrav mozak nije mogao da uradi

Siromaštvo kuca na naša vrata, rekao je Šarović

Šarović: Siromaštvo kuca na naša vrata. Agencije

Avaz.ba / Fena

8.5.2020

Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović upozorio je da je Republika Srpska na pragu najveće krize.

On je napomenuo da je 2008. bila velika recesija, ali, kako kaže, ovo sada je i jače i dominantnije.

- Siromaštvo kuca na naša vrata- rekao je Šarović, saopćeno je iz SDS-a.

Ponovio je da vanredno stanje nije opravdalo očekivanja, jer je stanje u RS-u gore nego u FBiH.

-Vanredno stanje poslužilo je za nezakonite javne nabavke. Vlast je raspisala više od 230 miliona KM za javne nabavke, uglavnom za softvere i informacione tehnologije, a ne i za zdravstvo - kazao je Šarović.

Šarović: Siromaštvo kuca na naša vrata. Agencije

Naglasio je da je trenutni saziv Vijeća ministara, kako je rekao, najgori u BiH od 1996. godine i da treba da ode u istoriju. On napominje i da je vanredno stanje uvedeno zbog virusa korona poslužilo za "mnoge malverzacije" i da je krajnje vrijeme da se to ukine.

- Ne znam kakvim je umovima palo na pamet da utroše pet miliona KM za navodnu pokretnu bolnicu koja se trebala izvesti u Vijetnam. To zdrav mozak nije mogao da uradi. Nadležni organi treba da ispitaju nabavku poljske bolnice u vrijednosti od pet miliona KM - jasan je Šarović.

Govoreći o predstojećim lokalnim izborima, Šarović je naglasio da SDS planira da ima kandidata za načelnika u svakoj općini, ali da su spremni u svakom gradu razgovarati s ljudima koji imaju viziju razvoja te sredine.

- Ne bježimo od tih razgovora. Velike promjene će se, uvjeren sam, desiti u Hercegovini, u Trebinju ako se neke stvari poslože, vjerovatno i u Prijedoru jer mislim da će Prijedor biti iznenađenje, ali i Banja Luka u kojoj će biti zajednički kandidat opozicije. Sposobni smo da donesemo tu istorijsku promjenu u najvećem gradu RS-a- zaključio je Šarović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.