NA LICU MJESTA

Na Partizanskom groblju u Mostaru položeno cvijeće i odata pošta

Cvijeće su položile brojne delegacije među kojima i Skupštine Hercegovačko-neretvanskog kantona predvođena predsjednikom Šerifom Špagom

Piše: M. Sm. / Avaz.ba

8.5.2020

Položili cvijeće - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Na Partizanskom spomen-groblju u Mostaru danas je, povodom 9. maja, Dana pobjede nad fašizmom i Dana Evrope, položeno cvijeće i odata pošta svim palim borcima i civilima u Drugom svjetskom ratu. 

- Ovdje smo da obilježimo Dan pobjede nad fašizmom, mada ga i danas snažno osjećamo u ovom vremenu, da se sjetimo dana kada se Evropa opredijelila za antifašizam, jer ovaj datum nije slučajno uzet za Dan Evrope, ali i da pošaljemo porku da nismo zadovoljni bujanjem neofašizma. Ovdje smo da odamo poštu svim borcima i civilnim žrtvama Drugog svjetskog rata, a o tome šta je Mostar bio u antifašističko vrijeme i šta znači Deveti maj za cijelu populaciju nema smisla govoriti, jer to svi znamo, ali smo tu da se prisjetimo i napomenemo - kazao je u svom obraćanju Sead Đulić, predsjednik UABNOR-a Mostar.

Cvijeće su položile brojne delegacije među kojima i Skupštine Hercegovačko-neretvanskog kantona predvođena predsjednikom Šerifom Špagom.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.