ZENICA

Bešić zaplakala: Više od godinu trpim mobing od Kasumovića

Meni je, stvarno, preko glave. Pokušala sam raditi najbolje što sam mogla, kazala Bešić

Piše: D. Pašalić / Avaz.ba

8.5.2020

Propao je pokušaj usvajanja izmjene Poslovnika Gradskog vijeća Zenica, koji bi omogućavao održavanje online sjednica iako se one mogu održavati u sali Vijeća.

Međutim, ni današnja hitna sjednica, baš kao i prethodne, iako u vanrednim okolnostima, pod maskama i uz preporuke držanja distance, nije prošla bez žestokih obračuna. Naime, od početka sjednica počeo je obračun Diane Bešić, predsjedavajuće GV Zenica, i Fuada Kasumovića, gradonačelnika Zenice, da bi na kraju ličio na šou.

Kasumović je insistirao da se na dnevni red uvrsti prijedlog za ukidanje paušala vijećnicima za dva mjeseca tokom kojih nisu radili, dok je Bešić tvrdila da to nije moguće i nije po zakonu.

Zbog pritisaka gradonačelnika, pojedinih vijećnika, ali i kritika što se dva mjeseca nije radilo, pa i oštrih reakcija građana na društvenim mrežama, Bešić je najprije zatražila pauzu, a po povratku je tokom svoga obraćanja i zaplakala.

Prema njenim riječima, više od godinu trpi mobing i nasilje od Kasumovića, zbog čega joj je svega preko glave.

- Meni je, stvarno, preko glave. Pokušala sam raditi najbolje što sam mogla. Čvrsta sam žena, međutim, ovaj teror... Morala samo ovo reći, ovo je puklo iz mene - poručila je Bešić, kroz suze.


Podvukla je kako neće dati ostavku. Avaz

Podvukla je kako neće dati ostavku, ali je zamolila vijećnike da nađu većinu i smijene je.

- Meni je ovoga dosta - kazala je Bešić.

Nakon emotivnog obraćanja, za govornicu je izašao i Kasumović, demantirajući navode predsjedavajuće o navodnom teroru i mobingu.

- To što hoćete nekoga dobiti na suze, to možete kod kuće. Koliko znam, nikada u životu me niko nije tužio za takvo nešto. Razumijem, teško Vam je jer Vam naređuju kako da radite - kazao je Kasumović.

Još jednom je potcrtao da nema smetnji da se usvoji njegov prijedlog na dnevni red za ukidanje paušala vijećnicima, međutim, Bešić je ostala principijelna i nije to dozvolila jer, kako je pojasnila, ne želi raditi ništa što nije u skladu sa zakonom.

(VIDEO: D. Pašalić / S. Mujić)

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.