EKSKLUZIVNO

Kako je Konakovićev promotor Turulja zaradio na maskama, a koja je uloga njegovog kuma Stojanovića

Maske koje su nabavili za FUCZ za 30 posto su skuplje od onih koje je firma „Panta Rei“ nabavila za Civilnu zaštitu Kantona Sarajevo

Piše: Fahir Karalić / Avaz.ba

9.5.2020

Konakovićev saradnik Turulja maske prodao FUCZ-u po cijeni od 1,66 KM. Avaz

Izvještaj o postupku svih nabavki, a posebno medicinske opreme (testova, zaštitne opreme i respiratora), koji je Federalna uprava civilne zaštite zaključila od 16. marta do danas, kao i izvještaj o vrijednosti pojedinačnih ugovora za sve dobavljače - nabavke koje su izuzete od primjene Zakona o javnim nabavkama, otkrivaju šokantne detalje, koji su do jučer bili sakriveni od javnosti.

Sudeći prema sklopljenim ugovorima, afera „Srebrena malina“ i nabavka sto respiratora za više od deset miliona maraka, samo je jedan u nizu sumnjivih ugovora koji su potpisani od 16. marta do danas.   

Naime, izvještaj otkriva kako je na maskama zaradio Ramiz Turulja, bliski saradnik i promotor Elmedina Konakovića, predsjednika Naroda i pravde, te koja je uloga Konakovićevog vjenčanog kuma, SDP-ov poslanika u Skupštini Kantona Sarajevo Igora Stojanovića. Maske koje su nabavili za FUCZ za 30 posto su skuplje od onih koje je firma „Panta Rei“ nabavila za Civilnu zaštitu Kantona Sarajevo.

Ekskluzivne detalje ove afere na pomolu čitajte u sutrašnjem printanom izdanju „Dnevnog avaza“.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.