ODLUKE

Vlada TK imenovala Safeta Ibrahimovića za direktora policije

Vlada TK je zanemarila i odluku Općinskog suda Tuzla o mjeri osiguranja po tužbi Dževada Kormana i imenovala Ibrahimovića za direktora

Ibrahimović: Izabran na period od četiri godine. Avaz

Piše: E. Skokić / Avaz.ba

11.5.2020

Vlada Tuzlanskog kantona na današnjoj vanrednoj sjednici imenovala je Safeta Ibrahimovića iz Gračanice za novog direktora Uprave policije MUP-a TK. Mandatni period je četiri godine, ali kako smo već pisali, Ibrahimović će u tom periodu steći uvjete za penzionisanje.

Vlada TK je zanemarila tu činjenicu, kao i odluku Općinskog suda Tuzla o mjeri osiguranja po tužbi Dževada Kormana i imenovala Ibrahimovića za direktora.

Cijeli slučaj od početka intenzivno prate OHR, OSCE i Ambasada Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u BiH. Visoki predstavnik Valentin Incko (Inzko) i ambasador SAD Erik Nelson (Eric) već su se očitovali o kadroviranju u Upravi policije MUP-a TK.


Odluka o imenovanju. E. Skokić

Inače, danas je održano ročište u Općinskom sudu Tuzla, a Damir Alić, advokat Dževada Kormana je odluku o imenovanju dobio neposredno prije ulaska u sudnicu.

- Ova nezakonita Odluka Vlade TK je u fotokopiji od strane šofera Vlade TK dostavljena bukvalno minut prije suđenja Kantonalnom pravobraniocu, koji je tu Odluku predao postupajućoj sutkinji u spis suda, čime je Vlada TK faktičkim pravnim nasiljem obespredmetila nastojanje Dževada Kormana da u zakonom propisanoj proceduri ostvari prava koja mu pripadaju – kaže Damir Alić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.