SARAJEVO

Cibra i Metiljevićev portal ponovo osuđeni za klevetanje Radončića

Sud nije prihvatio ni Cibru ni Metiljevića kao vjerodostojne svjedoke

Cibra davao lažne izjave medijima, a Metiljević mora Radončiću isplatiti odštetu. Arhiv

Piše: Avaz.ba

11.5.2020

Presudom Općinskog suda u Sarajevu broj 65 0 P 704921 18 P Armin Cibra iz Sarajeva, koji se predstavlja kao navodni pisac pamfleta o Fahrudinu Radončiću, ponovo je osuđen zbog klevete.  

U postupku koji je pokrenut u maju 2018. godine Sud je utvrdio da je bivši osuđivani policajac Cibra iznosio lažne tvrdnje o predsjedniku SBB-a, kojeg je optužio za navodnu paljevinu automobila u njegovoj garaži.  

U nedostatku bilo kakvog dokaza za svoje izjave koje je davao nekim medijima, Cibra je i u postupku iznosio sulude izmišljotine, zbog čega ga je nadležni sud obavezao na isplatu naknade štete u iznosu od 500 KM, te objavu izreke presude i objavu javnog izvinjenja ministru sigurnosti BiH Fahrudinu Radončiću.

Inače, Armin Cibra bio je svjedok u postupku broj 65 0 P 755820 19 P koji je Radončić pokrenuo protiv izdavača „Slobodne Bosne“, a zbog prenošenja Cibrinih lažnih izjava i u kojem je Općinski sud u Sarajevu 30. aprila 2020. godine donio osuđujuću presudu.

Sud je obavezao vlasnika portala „Slobodna Bosna“ da Fahrudinu Radončiću isplati 1.000 KM zbog objave neistina u tekstu „Cibra demantirao Avaz“.

Urednik Asim Metiljević, koji je, također, svjedočio u spomenutom predmetu, predstavljao je Cibru, čije je laži prenosio, kao „ozbiljnog čovjeka koji je autor knjige“.

Međutim, Sud nije prihvatio ni Cibru ni Metiljevića kao vjerodostojne svjedoke i utvrdio je da su o Radončiću iznijeli i objavili lažne navode.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.