ZAKLJUČCI

Iz HNK uputili poziv Federaciji BiH za otvaranje turističko-ugostiteljskih objekata

Zavod za javno zdravstvo HNK zadužen je izraditi precizne smjernice za prilagođavanje rada predškolskih odgojno-obrazovnih ustanova

Važnost turističkog sektora. M. Smajkić

Piše: M. Sm. / Avaz.ba

12.5.2020

S obzirom na najavljenu drugu etapu u popuštanju protivepidemijskih mjera na razini cijele Fedaracije BiH, i na današnjem koordinacijskom sastanku predstavnika Vlade i Kantonalnog štaba civilne zaštite HNK razmatrane su hitne mjere priprema za početak rada niza djelatnosti, saopćeno je iz Vlade HNK

- Na tom tragu, Zavod za javno zdravstvo HNK zadužen je izraditi precizne smjernice za prilagođavanje rada predškolskih odgojno-obrazovnih ustanova, potom ugostiteljskih objekata, autoškola i srodnih djelatnosti kojima će koncem ove sedmice biti omogućen rad - kazali su iz Vlade HNK.


Sa današnjeg sastanka. M. Smajkić

Podrobnije o tome, kao i o vitalnom pitanju načina završetka tekuće školske i akademske godine u HNK, na sutrašnjoj konferenciji za novinare govorit će Rašid Hadžović, kantonalni ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta, a epidemiološke smjernice za rad pobrojanih djelatnosti iznijet će prim. dr. Nermin Avdić, direktor Zavoda za javno zdravstvo HNK.

- Razmatrajući važnost turističkog sektora za ukupnu privredu HNK, s Koordinacijskoga tijela, danas je upućen poziv Federalnom štabu civilne zaštite da se hitno donese odluka o odobravanju rada turističko-ugostiteljskim objektima s manjim smještajnim kapacitetima, uz obavezu poštivanja pratećih protivepidemijskih mjera - naveli su iz Vlade HNK.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.