ODLUKE

Skupština KS u ponedjeljak razmatra izvještaje o radu preduzeća

Raspravljat će se i o izvještajima o poslovanju sedam kantonalnih javnih ustanova iz oblasti socijalne zaštite te Tužilaštva KS

Sjednica Kolegija: Skupština će se održati online. Avaz

Piše: A. J. / Avaz.ba

13.5.2020

Kolegij Skupštine Kantona Sarajevo zaključio je na današnjoj online sjednici da se i naredna 25. sjednica Skupštine KS održi online 18. maja ove godine sa početkom u 10 sati.

Na dnevnom redu ove sjednice naći će se: Prijedlog izmjena Zakona o dopunskim pravima boraca-branitelja Bosne i Hercegovine, Prijedlog odluke o davanju naziva novoj ulici na području Općine Centar, Prijedlozi odluka o imenovanju dva zamjenika pravobranioca Pravobranilaštva Kantona Sarajevo, Izvještaj o poslovanju JP „Televizija Kantona Sarajevo“ d.o.o. za 2018. godinu i Srednjoročni plan i program održavanja, zaštite, rekonstrukcije i izgradnje javnih puteva na području Kantona Sarajevo za period od četiri godine (01.01.2020-31.12.2023.).

Zastupnici će na ovoj sjednici razmatrati i izvještaje o poslovanju za 2018. godinu preduzeća „Rad“, „Sarajevogas“, „Toplane - Sarajevo“, „Park“, „Pokop “, „Vodovod i kanalizacija“ te „Tržnice - pijace“.

Na dnevnom redu će biti i Izvještaj o radu Kantonalne uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo za 2019. godinu, Izvještaj o poslovanju Kantonalnog javnog preduzeća “Veterinarska stanica” za 2018. godinu, Izvještaj o radu Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo za 2019. godinu, Informacija o stanju u oblasti socijalne zaštite, zaštite civilnih žrtava rata i zaštite porodice sa djecom u 2019. godini, Izvještaj o radu Odbora za žalbe javnosti za 2019. godinu, te Izvještaj o radu Nezavisnog odbora za period septembar 2019. godine-februar 2020. godine.

Na ovoj sjednici će se raspravljati i o izvještajima o poslovanju sedam kantonalnih javnih ustanova iz oblasti socijalne zaštite za 2019. godinu, i to: „Gerontološkog centra“, „Terapijske zajednice Kampus Sarajevo“, „Porodičnog savjetovališta“, „Doma za djecu bez roditeljskog staranja“, „Kantonalnog centra za socijalni rad“, „Odgojnog centra Kantona Sarajevo“ i „Doma za socijalno i zdravstveno zbrinjavanje osoba sa invaliditetom i drugih osoba“.


Kolegij: Razmatrat će se i poslovanje Službe za zapošljavanje. Avaz

Članovi Kolegija su se saglasili da ovaj dnevni red dopune i sa sljedećim tačkama: Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju JU “Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo” za 2019. godinu, Informacija o utrošku sredstava za projekt „Izgradnja i opremanje tramvajskih stajališta za kontrolisanu naplatu karata i uvođenje elektronskog sistema naplate” - po inicijativi zastupnice Smiljane Viteškić.

Razmatrat će se i Informacija vezana za Direkciju za robne rezerve Kantona Sarajevo – po inicijativi zastupnika Zvonka Marića, Informaciju o potpisivanju ugovora između JP „ZOI'84” i privatne firme Domoart o iznajmljivanju restorana Beneton na Bjelašnici – po inicijativi zastupnika Mahira Devića, Informacija o uplati sredstava iz Budžeta Kantona Sarajevo web portalu Sarajevska sahara.ba – po inicijativi zastupnice Jasmine Bišćević-Tokić, Prijedlog zaključka kojim se prima na znanje Informacija o glavnim problemima u poslovanju, finansijskoj poziciji i gubitku prihoda KJKP „GRAS” d.o.o. Sarajevo izazvanog proglašenjem nesreće uzrokovanom pojavom koronavirusa (COVID-19) te mišljenjima Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo na Nacrt zakona o podršci porodicama sa djecom u Federaciji Bosne i Hercegovine te na Nacrt zakona o reprezentativnosti sindikata i udruženja poslodavaca.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.