ZAVRŠENA SJEDNICA

Vlada FBiH ispituje mogućnosti raskidanja ugovora sa „Srebrenom malinom“

Federalna uprava civilne zaštite zadužena da do ponedjeljka dostavi odgovore na sva pitanja koja su uputili ministri

S današnje sjednice. Vlada

A. Č. / Avaz.ba

14.5.2020

Vlada FBiH se na današnjoj 222. sjednici upoznala sa informacijom o radu Federalne uprave civilne zaštite od usvajanja Odluke o proglašenju stanja nesreće uzrokovane pojavom koronavirusa na području Federacije BiH, sa izvještajem o provedenim postupcima javnih nabavki u Federalnoj upravi civilne zaštite i njegovom dopunom. 

Vlada podržava rad istražnih organa u vezi s provedenim postupcima javnih nabavki u Federalnoj upravi civilne zaštite i sva dokumentacija kojom je Vlada FBiH do sada raspolagala je već dostavljena Tužilaštvu Bosne i Hercegovine. 

Federalnu upravu civilne zaštite Vlada je zadužila da joj, u najkraćem mogućem roku, a najkasnije do ponedjeljka, 18. maja, dostavi odgovore na sva pitanja koja su uputili federalni ministri na današnjoj sjednici.

S današnje sjednice. VLada

Vlada je zadužila Federalno pravobranilaštvo da je informira o mogućnostima raskidanja ugovora sa „Srebrenom malinom“ ili proglašenju ugovora ništavim.

Federalna vlada daje podršku osobi ovlaštenoj za obavljanje poslova iz nadležnosti direktora da, u što kraćem roku, osigura participaciju ostalih rukovodećih službenika s ciljem konsolidacije Federalne uprave civilne zaštite i o tome je informira.

Danas je, također, prihvaćeno i nekoliko desetina informacija kojima su federalna ministarstva i druge federalne institucije, s ciljem realizacije zaključka od 30.4.2020. godine, izvijestile Vladu o javnim nabavkama provedenim nakon proglašenja stanja nesreće.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.