REAKCIJE

Bjelica-Prutina: Nakon 22. maja CIK će donijeti odluku o lokalnim izborima

CIK BiH tražio 4 miliona i 127 hiljada KM iz budžetske rezerve

Bjelica-Prutina: Razmotrit ćemo sve aktivnosti. M. Tabaković

Piše: E. Halimić / Avaz.ba

14.5.2020

Ministarstvo finansija i trezora BiH obavijestilo je danas Centralnu izbornu komisiju (CIK) BiH da ne može podržati njihov zahtjev za izdvajanje sredstava iz tekuće rezerve za finansiranje lokalnih izbora ove godine. 

Komentar na ovu „odbijenicu“ zatražili smo od predsjednice CIK-a BiH Vanje Bjelica-Prutina, koja je za „Avaz“ kazala da je danas održana sjednica CIK-a na kojoj je predloženo da se naredne sedmice održi tematska sjednica na kojoj će između ostalog biti razmatrana i pomenuta odluka Ministarstva finansija i trezora BiH.



Bjelica-Prutina: Čekamo da istekne rok. M. Tabaković

- Na sjednici ćemo razmatrati sve aktivnosti koje smo poduzeli od raspisivanja izbora. Na toj sjednici bit će dogovorene i reakcije na sve što se dešavalo u posljednjem periodu – pojasnila je Bjelica-Prutina.

Dodala je da se još uvijek čeka rok od 15 dana nakon raspisivanja izbora.

- Dužni smo prema zakonu ispoštovati taj rok. Odgovor Ministarstva se odnosi na budžetske rezerve, ali i u dopisu koji smo dobili navedeno je da se ta sredstva mogu koristiti u hitnim slučajevima, ali navode i u kojem iznosu se smiju ta sredstva koristiti. Čini mi se da je to iznos 858.000 KM, a mi smo tražili 4 miliona i 127 hiljada KM – naglasila je Bjelica-Prutina.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.