STAVOVI

Radmanović: Očekujem da sutra bude kompletirano Vijeće ministara BiH

Očekuje se imenovanje ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH Miloša Lučića i zamjenika ministra sigurnosti Nedeljka Jovića

Radmanović: Ima jedan broj poslanika koji predlaže neke populističke teme. Arhiv

Avaz.ba / Srna

14.5.2020

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Nebojša Radmanović rekao je da na sutrašnjoj sjednici tog doma očekuje imenovanje ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH Miloša Lučića i zamjenika ministra sigurnosti Nedeljka Jovića i da će Vijeće ministara konačno biti kompletirano.

- Kompletna procedura na svim nivoima je prošla. Postoje razumijevanja svih koji čine većinu i vjerujem da ćemo sutra imati kompletan Savjet ministara, još jednog ministra i jednog zamjenika ministra u Savjetu ministara, koliko nedostaje - rekao je Radmanović.

On je naveo da u svakom parlamentu na svijetu ima tema koje su "normalne" i čime se parlament bavi, pogotovo kada je riječ o zakonima, ali da ima i onih koje su populističke.

- Ima jedan broj poslanika koji predlaže neke populističke teme, uključujući i neke zakone koji spadaju u to što se može okarakterisati kao populizam - rekao je Radmanović.

On je dodao da na sutrašnjoj sjednici, osim obimnog dnevnog reda, ima i nekoliko inicijativa koje su populističke.

- Međutim, ne vjerujem da će to poremetiti normalan rad parlamenta - rekao je Radmanović nakon sjednice Kolegija Predstavničkog doma u proširenom sastavu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.