IZJAVE

Papin izaslanik, nuncij Pecuto: Podrška kardinalu Puljiću

Biskupi Biskupske konferencije BiH odlučno su odbacil sve, kako su istakli, nepravedne sudove i insinuacije s obzirom na Svetu Misu, koja će se slaviti sutra u sarajevskoj Katedrali Srca Isusova

Nuncij Pecuto: Potpuna podrška. Avaz

S.K./Avaz.ba

15.5.2020

Monsinjor Luiđi Pecuto(Luigi Pezzuto) , kao predstavnik pape Franje izjavio je da u potpunosti podržava priopćenje biskupa Biskupske konferencije BiH.

Biskupi su, podsjećamo, prije dva dana naglasili da je vlastito i neotuđivo pravo Katoličke crkve, kao što je neotuđivo pravo i svake druge Crkve i vjerske zajednice, u skladu sa zakonitim unutrašnjim ustrojem, vršiti svoje bogoštovlje, molitve i obrede i odgajati vjernike u svojoj vjeri. 

- Bogoštovlje, molitve i obredi u Katoličkoj crkvi, koja je raširena po cijelome svijetu, posvuda i jednako imaju samo vjersko značenje i isključuju bilo kakav vid političkoga, pravnoga ili sudskoga značenja.  Prema nauku Katoličke crkve, moliti za neku osobu ili za neku skupinu ne znači niti odavati počast toj osobi ili skupini, niti poistovjećivati se s njima, niti prihvaćati njihova politička uvjerenja, nego se molitvom, konkretno Svetom Misom preporučuje dušu te osobe ili skupine milosrdnomu Ocu nebeskomu, kako nas je Gospodin Isus poučio, jer svima nam je stati na sudište Božje - naveli su. 



Biskupi: Misa je vlastito i neotuđivo pravo. Avaz

Biskupi Biskupske konferencije BiH odlučno su odbacil sve, kako su istakli, nepravedne sudove i insinuacije s obzirom na Svetu Misu, koja će se slaviti sutra u sarajevskoj Katedrali Srca Isusova".

Portal Nedjelja. ba danas podsjeća da je papa Franjo je za vrijeme svoga pastirskog pohoda glavnom gradu BiH, 6. jula 2015., u govoru članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine, rekao kako Sarajevo i BiH imaju "posebno značenje za Europu i čitav svijet" te je istaknuo kako glavni grad BiH s pravom nosi epitet "europskog Jeruzalema" i "zapravo predstavlja jedno veliko raskrižje kultura, naroda i vjera; takva uloga zahtijeva da se uvijek iznova grade novi mostovi te da se postojeći istovremeno obnavljaju i čuvaju, kako bi se osigurali učinkoviti, sigurni i civilizirani odnosi".


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.