TUŽILAŠTVO BIH

Ispoštovane instrukcije VSTV-a i nadležnih institucija, omogućen neometan rad

Osigurani su potrebni uvjeti kako bi se omogućio neometan rad sa strankama, te poduzimanje radnih aktivnosti iz nadležnosti institucije

Sa sastanka: Uveden je propisani režim dolaska u instituciju. Tužilaštvo BiH

Avaz.ba

15.5.2020

Glavna tužiteljica Tužilaštva BiH Gordana Tadić održala je 6. sastanak Koordinacionog tima za postupanje u s vezi prevencije i suzbijanja širenja koronavirusa- Covid 19. 

Na sastanku su analizirane poduzete aktivnosti, te je zaključeno da su ispoštovane preporuke i instrukcije VSTV-a BiH i nadležnih institucija, za osiguranje organizacijskih, dezinfekcijskih, zdravstvenih, preventivnih i sigurnosnih uvjeta za rad institucije u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom.

U skladu s odlukom VSTV-a BiH, dogovorene su aktivnosti za osiguranje rada u uvjetima poštivanja socijalne distance te zdravstvene i epidemiloške zaštite svih uposlenika koji dolaze na posao u sjedištu institucije, kao i svih osoba koje na temelju poziva dolaze u instituciju.

Također, osigurani su potrebni uvjeti kako bi se omogućio neometan rad sa strankama, te poduzimanje radnih aktivnosti iz nadležnosti institucije.

Radi osiguranja preventivnih mjera zaštite uposlenika, uveden je propisani režim dolaska u instituciju, dezinfekcija i mjerenje temperature uposlenika, kao i druge aktivnosti radi osiguranja prevencije zaraze i stvaranja zdravstveno sigurnog okruženja i uvjeta za rad.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.