DOBRI LJUDI

Jusuf Nurkić još jednom pokazao humanost: Donirao 125 tona hrane za siromašne u BIH

Jusuf je, inače, neko ko je posljednjih godina u mnogo navrata pomagao razne humanitarne akcije, a svaki put bio je izričit da se ne smije znati da je on donator, naveli su iz "Pomozi.ba"

Nurkić: Ovaj put dao dozvolu d aobjave njegovu donaciju. Arhiv

Piše: L. S. / Avaz.ba

17.5.2020

Jusuf Nurkić, naš naš najpoznatiji NBA igrač, još jednom je pokazao da ima veliko srce. Naš košarkaš podržao je akciju podjele paketa koju provodi humanitarna organizacija "Pomozi.ba".

Kako je navedeno na Facebook profilu ove organizacije, Nurkić je donirao 125 tona hrane.


- To je uveliko olakšalo našu misiju da dođemo do konačne cifre od 500 tona hrane koju ćemo podijeliti tokom ovog mjeseca ljudima u potrebi širom BiH. Jusuf je, inače, neko ko je posljednjih godina u mnogo navrata pomagao razne humanitarne akcije, a svaki put bio je izričit da se ne smije znati da je on donator - naveli su iz "Pomozi.ba". 

Kako su dalje istaknuli, ovaj put dao im je odobrenje da objave njegovu donaciju, prvenstveno s ciljem da i druge ponukaju da pomognu ljudima u potrebi.


- Takvih je, nažalost, svakim danom sve više, a pogotovo sada usljed cjelokupne situacije s koronavirusom.  Jusufu se istinski i od srca zahvaljujemo u ime svih kojima će hrana puno značiti - poručili uz ove organizacije.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.