VIJEĆE MINISTARA

U četvrtak o nacrtu sporazuma sa Vladom Srbije o pograničnom prometu

Na dnevnom redu sjednice su i četiri aneksa sprazuma između Vijeća ministara i Vlade Crne Gore o sprovođenju graničnih provjera na zajedničkim graničnim prelazima za zajedničku lokaciju

Na dnevnom redu su i izvještaji o radu za 2019. godine više institucija i agencija. Arhiv

Avaz.ba / Srna

18.5.2020

Vijeće ministara razmatrat će u četvrtak nacrt sporazuma između Vijeća ministara i Vlade Srbije o pograničnom prometu, na prijedlog Ministarstva sigurnosti.

Na najavljenom dnevnom redu nalazi se i inicijativa za vođenje pregovora radi zaključivanja sporazuma o zajmu (Program integrisanog razvoja koridora rijeka Save i Drine, uz korištenje višefaznog programskog pristupa) između BiH i Međunarodne banke za obnovu i razvoj (IBRD), čiji je predlagač Ministarstvo finansija i trezora.

Vijeće ministara razmatrat će i nacrt sporazuma o zajmu između BiH i IBRD-a, koji se odnosi na dodatno finansiranje za Projekt registracije nekretnina, najavljeno je iz Vijeća ministara.

Na prijedlog Ministarstva finansija i trezora, ministri bi trebalo da razmatraju nacrt amandmana broj dva na ugovor o finansiranju zaključen između BiH i Evropske investicione banke 19. maja i 5. juna 2014. godine, naknadno izmijenjen amandmanom broj jedan (ugovor o finansiranju) – distribucija električne energije u BiH.

Na dnevnom redu sjednice su i četiri aneksa sprazuma između Vijeća ministara i Vlade Crne Gore o sprovođenju graničnih provjera na zajedničkim graničnim prelazima za zajedničku lokaciju - na graničnom prelazu Vraćenovići-Deleuša, prelaz Šćepan Polje-Hum, Zupci-Sitnica, te prelazu Klobuk-Ilino brdo.

Pred ministrima će biti i nacrt sporazuma o izmjenama Sporazuma između Vijeća  ministara i Vlade Crne Gore o graničnim prijelazima za pogranični promet, te nacrti odluke o ratifikaciji Sporazuma o finansiranju programa aktivnosti prekogranične saradnje Srbija-BiH za 2018. godinu između Evropske komisije, Srbije i BiH i imenovanju Komisije za izbjeglica i raseljena lica.

Na sjednici bi trebalo da bude razmatran i prijedlog rješenja o imenovanju vršilaca dužnosti zastupnika Vijeća ministara pred Evropskim sudom za ljudska prava.

Na dnevnom redu su i izvještaji o radu za 2019. godine više institucija i agencija na nivou BiH, te ministarstava u Vijeću ministara, kao i njihovi prijedlozi programa rada za ovu godinu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.