PARLAMENT BIH

Poslanici bi trebali razmatrati dopunu Zakona o PDV-u

Trebao bi biti razmatran i Prijedlog rezolucije o poštivanju žrtava ustaškog režima

Predstavnički dom: Sjednica prekinuta prošlog petka. Avaz

Piše: F. K. / Avaz.ba

19.5.2020

Sjednica Predstavničkog doma Parlamenta BiH, koja je prekinuta prošlog petka, nastavljena je danas u Sarajevu. Zastupnici bi trebali razmatrati zahtjev dopredsjedavajućeg Doma Denisa Zvizdića da se dopuna Zakona o porezu na dodatu vrijednost razmatra po hitnom zakonodavnom postupku.  

Pred poslanicima će se naći Prijedlog zakona o izboru sudija Ustavnog suda Bosne i Hercegovine koje je prethodno birao predsjednik Europskog suda za ljudska prava kojeg su predložili poslanici: Nebojša Radmanović, Snježana Novaković-Bursać, Nenad Stevandić, Nenad Nešić, Jakov Galić, Obren Petrović, Dragan Bogdanić, Sanja Vulić, Ljubica Miljanović, Borjana Krišto, Nikola Lovrinović, Mijo Matanović, Predrag Kožul i Darijana Filipović. U 

Ovaj Dom treba bi razmatrati i zahtjev poslanika Damira Arnauta da se po hitnom postupku razmatra Prijedlog zakona o izvanrednim mjerama štednje u institucijama BiH uslјed pandemije te izmjene Zakona o plaćama i naknadama koje predlažu poslanici Naše stranke Mirjana Marinković-Lepić i Predrag Kojović.

Također, trebao bi biti razmatran i Prijedlog rezolucije o poštivanju žrtava ustaškog režima koji je tokom rasprave o dnevnom redu prošleog tjedna izazvala burne reakcije.

Predstavnički dom razmatrat će i Prijedlog zaključka zastupnika Nermina Nikšića (SDP) kojim traži od Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH preciznu informaciju o tome kako je došlo do davanja suglasnosti firmi "Srebrena malina" za nabavku respiratora.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.