TUZLA Član Predsjedništva BiH razgovarao s ministricom Čolić i doktorima

Komšić: Odlični rezultati u TK rezultat odgovornog pristupa doktora

Istaknuto je da su zadovoljavajući rezultati u borbi protiv pandemije korona virusa u Tuzlanskom kantonu rezultat timskog rada svih radnika u zdravstvenom sistemu

A. J. / Avaz.ba

Sa sastanka: Potrebna jača institucionalna podrška

Foto: Predsjedništvo BiH


Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić sastao se danas sa ministricom zdravstva u Tuzlanskom kantonu Dajanom Čolić, gastroenterologom Nerminom Salkićem, Igorom Hudićem šefom ginekologije UKC Tuzla, i ginekologom Zlatanom Fatušićem.

Tokom sastanka razgovaralo se o stanju zdravstvenog sistema u Tuzlanskom kantonu i u Bosni i Hercegovini, s posebnim akcentom na tekuće izazove u borbi protiv pandemije korona virusa.

Ministrica Čolić i doktori informisali su člana Predsjedništa BiH o trenutnim aktivnostima, izazovima i modelima borbe protiv pandemije, te iznijeli svoje prijedloge i ideje o cjelokupnom jačanju i unaprjeđenju zdravstvenog sistema BiH.

  • Sa sastanka

    Sa sastanka

    Foto: Predsjedništvo BiH


Istaknuto je da su zadovoljavajući rezultati u borbi protiv pandemije korona virusa u Tuzlanskom kantonu rezultat timskog rada svih radnika u zdravstvenom sistemu, kao i rezultat preventivnih mjera koje su poduzete u cilju sprječavanja širenja virusa.

Sagovornici su konstatirali da zdravstveni sistem Tuzlanskog kantona opskrbljuje skoro milion stanovnika Bosne i Hercegovine te da u tome smislu treba jaču institucionalnu podršku.

Komšić je čestitao Čolić kao najodgovornijoj osobi za stanje zdravstvenog sistema u Tuzlanskom kantonu na odličnim rezultatima i odgovornom suočavanju sa svim izazovima pandemije.

Sastanaku je prisustvovao i predsjednik Kluba DF-a u Skupštini Tuzlanskog kantona, Mahir Mešalić.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na