PARLAMENT BIH

Lovrinović pozvao SDA da kažu ako ne žele biti s ovom parlamentarnom većinom

Nemojte izjednačavati SDA i Bošnjake, to bi značilo da sve one afere Čaušević, "Zukić“, „Solak“, pripišete Bošnjacima

Lovrinović: Naduravamo se ovdje ko je za BiH ko nije. Avaz

Piše: F. K. / Avaz.ba

19.5.2020

Nakon što su poslanici Predstavničkog doma Parlamenta BiH većinom glasova odlučili da se dopune Zakona o porezu na dodatu vrijednost razmatraju po hitnom postupku, a čiji je predlagač Denis Zvizdić, zamjenik predsjedavajućeg, otvorena je rasprava o ovom prijedlogu.

Tokom rasprave pojedini poslanici sugerirali su da su dopune Zakona došle prekasno, a dobrim dijelom rasprava se odvija o temama koje nemaju nikakve veze s dopunom Zakona o PDV-u. 


Tako je Nikola Lovrinović, zastupnik HDZ-a, pozvao SDA da „ako ne žele biti s ovom parlamentarnom većinom da to kažu jasno i glasno“.

-Stalno se bave potporama inicijativa koje nudi opozicija. Prozivaju nas kočničarima. Kolege, dajte se odlučite ako smo parlamentarna većina da se dogovorimo. Ako ne možemo, ne moramo ga ni iznositi pred Parlament. Naduravamo se ovdje ko je za BiH, a ko nije. Meni se kolege čini da vi sve u ovoj državi činite da uvedete anarhiju. Svi oni s kojima ste tikve sadili, kao što je Stranka za BIH, znamo kako završe. Meni je više dosta. Ako nećete, raspustimo parlamentarnu većinu, nemojmo se lagati.

Ovdje se više ne zna ni ko pije ni plaća. Govorim u svoje lično ime, ne u ime Kluba HDZ. Ovo je prevršilo svaku mjeru. Pozivam vas da budemo parlamentrana većina ako to možemo - kazao je Lovrinović.

Zukan Helez iz SDP-a poručio je da je nedopustivo da su poslanici SDA izjednačili ovu stranku i Bošnjake. 

-Nemojte više nikada izjednačavati SDA i Bošnjake. To bi značilo da sve ona afere "Čaušević", "Zukić“, „Solak“, pripišete Bošnjacima – rekao je Helez.  i dodao da su Bošnjaci najviše ugroženi od SDA, a Hrvati od HDZ-a. 



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.