SARAJEVO Ministar odbrane sastao se s brigadnim generalom

Edvards čestitao Podžiću na poduzetim mjerama zaštite od COVID-19

Podžić se zahvalio Štabu NATO-a u Sarajavu na nedavnim donacijama u zaštitnoj opremi

Avaz.ba
  • Susret Edvardsa i Podžića

    Susret Edvardsa i Podžića

    Foto: MO BiH


Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić danas je u službeni je posjetu primio zapovjednika Štaba NATO-a u Sarajevu brigadnog generala Vilijama Edvardsa (William Edwards).

Edvards se zanimao za djelovanje Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH u uvjetima pandemije COVID-19. On je Podžiću izrazio saučešće zbog pripadnika OSBiH koji je prošle sedmice preminuo od zaraze koronavirusom.

Podžić se zahvalio Štabu NATO-a u Sarajavu na nedavnim donacijama u zaštitnoj opremi, kao i zemljama članicama Sjevernoaltantskog saveza koje su svoju pomoć Bosni i Hercegovini uputile kroz mehanizme Euroatlantskog koordinacijskog središta za odgovor na nesreće (EADRCC).

Podžić je konstatirao da je do sada 11 pripadnika MO i OSBiH oboljelo od virusa COVID-19. Uz pomenuti smrtni slučaj, njih osmero je izliječeno, a dvoje je još uvijek pozitivno. Sudjelovanje OSBiH u operacijama podrške miru u Afganistanu, Maliju, Kongu i Srednjoafričkoj Republici normalno se nastavljaju i nitko od pripadnika OSBiH u tim misijama nije zaražen.

Edvards je čestitao Podžiću na poduzetim mjerama zaštite u MO i OSBiH, kao i činjenici da zaraza nije ušla u kasarne OSBiH. On je ponudio svaku dalju potporu sa svoje strane, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH. 

NA VRH

Podijeli članak na