AVAZ U POSJETI Nakon dva mjeseca otvorene ordinacije

Pogledajte kako izgleda odlazak kod stomatologa

 Neophodno je da se najave telefonom i mi tu priliku iskoristimo da im postavimo nekoliko pitanja, kaže doktorica Mrzić

E. Trako / Avaz.ba

Nakon skoro dva mjeseca potpune obustave rada, stomatološke ordinacije ponovo su otvorile svoja vrata, na radost brojnih pacijenata. 

Navlake za obuću

Ekipa „Dnevnog avaza“ posjetila je ordinaciju “Quick Smile”, u kojoj profesionalni tim pun entuzijazma, pod dirigentskom palicom dr. Amele Mrzić, spremno dočekuje svakog pacijenta.  

S obzirom na to da su još na snazi mjere pridržavanja socijalne distance, nošenja zaštitne opreme, maski i rukavica, pri ulazu u ordinaciju obavezna je dezinfekcija ruku.

Obavezni su i stavljanje navlaka na obuću te mjerenje tjelesne temperature svakom pacijentu koji ulazi.

- Molim Vas, stavite masku, navucite navlake na obuću. Ovdje dezinficirajte ruke i pođite u toalet da ih operete. Još samo mjerenje temperature - daje upute ljubazna asistentica.

Prije dolaska pacijenata u ordinaciju doktori s njima obavljaju razgovor.

- Neophodno je da se najave telefonom i mi tu priliku iskoristimo da im postavimo nekoliko pitanja. Da li su bili negdje u inozemstvu, da li su bili u kontaktu s nekim ko je možda pozitivan na koronavirus. Sve su nam to izuzetno korisne informacije - kaže za “Avaz” dr. Mrzić.

Dodatna pomoć

Također, od pacijenta se traži i detaljno objašnjenje u smislu intervencija na zubu - da li je u pitanju popravljanje ili neki drugi zahvat.   

- To nam dodatno pomaže jer, nažalost, još ne možemo primiti sve pacijente, već postavljamo prioritete. Primamo pacijente koji odmah trebaju našu uslugu - objašnjava dr. Mrzić i dodaje da su tokom pandemije stalno bili u kontaktu sa svojim pacijentima, telefonski i e-mailom.

Niko ne čeka

Još jedno pravilo koje je uvedeno zbog vanredne situacije i pandemije virusa COVID-19 je da u čekaonici može biti samo jedan pacijent.

- Svakog klijenta primamo ponaosob i u tačno dogovorenom terminu. To je još jedna mjera predostrožnosti kako ne bismo ugrozili ni nas ni pacijente - dodaje dr. Mrzić.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na