AVAZ U POSJETI

Pogledajte kako izgleda odlazak kod stomatologa

 Neophodno je da se najave telefonom i mi tu priliku iskoristimo da im postavimo nekoliko pitanja, kaže doktorica Mrzić

Piše: E. Trako

19.5.2020

Nakon skoro dva mjeseca potpune obustave rada, stomatološke ordinacije ponovo su otvorile svoja vrata, na radost brojnih pacijenata. 


Navlake za obuću

Ekipa „Dnevnog avaza“ posjetila je ordinaciju “Quick Smile”, u kojoj profesionalni tim pun entuzijazma, pod dirigentskom palicom dr. Amele Mrzić, spremno dočekuje svakog pacijenta.  

S obzirom na to da su još na snazi mjere pridržavanja socijalne distance, nošenja zaštitne opreme, maski i rukavica, pri ulazu u ordinaciju obavezna je dezinfekcija ruku.

Obavezni su i stavljanje navlaka na obuću te mjerenje tjelesne temperature svakom pacijentu koji ulazi.

- Molim Vas, stavite masku, navucite navlake na obuću. Ovdje dezinficirajte ruke i pođite u toalet da ih operete. Još samo mjerenje temperature - daje upute ljubazna asistentica.

Prije dolaska pacijenata u ordinaciju doktori s njima obavljaju razgovor.

- Neophodno je da se najave telefonom i mi tu priliku iskoristimo da im postavimo nekoliko pitanja. Da li su bili negdje u inozemstvu, da li su bili u kontaktu s nekim ko je možda pozitivan na koronavirus. Sve su nam to izuzetno korisne informacije - kaže za “Avaz” dr. Mrzić.


Svakom pacijentu se mjeri temperatura - Avaz
Prilikom ulaska u ordinaciju obavezne navlake za obuću - Avaz
Obavezna je i dezinfekcija ruku - Avaz
Dnevni avaz
Dr. Amela Mrzić: Bili smo ustalnom kontaktu s pacijentima - Avaz
+2

Dodatna pomoć

Također, od pacijenta se traži i detaljno objašnjenje u smislu intervencija na zubu - da li je u pitanju popravljanje ili neki drugi zahvat.   

- To nam dodatno pomaže jer, nažalost, još ne možemo primiti sve pacijente, već postavljamo prioritete. Primamo pacijente koji odmah trebaju našu uslugu - objašnjava dr. Mrzić i dodaje da su tokom pandemije stalno bili u kontaktu sa svojim pacijentima, telefonski i e-mailom.


Niko ne čeka

Još jedno pravilo koje je uvedeno zbog vanredne situacije i pandemije virusa COVID-19 je da u čekaonici može biti samo jedan pacijent.

- Svakog klijenta primamo ponaosob i u tačno dogovorenom terminu. To je još jedna mjera predostrožnosti kako ne bismo ugrozili ni nas ni pacijente - dodaje dr. Mrzić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.