OTKRIVAMO

Tužilaštvo provjerava ko je falsificirao vize državljanima Pakistana

Zatraženo da se izvrše određene provjere u BiH i inozemstvu​, potvrdio za "Avaz" Boris Grubešić, glasnogovornik ove institucije

Tužilaštvo BiH: Sve će biti ispitano. Avaz

Piše: M. Aščić / Avaz.ba

19.5.2020

Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a prije nekoliko dana, gostujući na RTRS-u,izjavio je da je ambasador BiH u Pakistanu falsificirao ulazne vize za Pakistanaca koji se nalaze u BiH.

Dodik je pojasnio kako su na nedavnom sastanku u Predsjedništvu ovu informaciju iznijeli predstavnici Ministarstva sigurnosti u Vijeću ministara BiH naglasivši da Pakistanci koji su ušli u BiH sa falsifikovanim vizama predstavljaju sigurnosni problem.

On je rekao da podržava ideju deportovanja migranata nazad u Pakistan jer smatra da mogu napraviti ozbiljan problem, ali da proces koče pojedine politike u BiH koje žele da ih zadrže.





Dodik: Dobio informacije iz Ministarstva sigurnosti BiH. Avaz

Tragom ove informacije člana Predsjedništva BiH, kontaktirali smo Tužilaštvo BiH. Na upit da li je ova pravosudna institucija upoznata s tvrdnjama člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, da se u našoj zemlji nalaze Pakistanaci s lažnim vizama koje im je izdao bh.ambasador u toj zemlji nam je odgovoreno:

U Tužilaštvu  BiH u radu je predmet, sa izvješćem Granične policije, a koji se odnosi na navode o nezakonitostima oko izdavanja viza državljanima Pakistana, prilikom njijhovog dolaska u BiH. Postupajući tužitelj zatražio  je da se izvrše određene provjere u BiH i inozemstvu​, te izuzeo određenu dokumentaciju i tužiteljstvo radi na predmetu zajedno sa partnerskim policijskim agencijama - stoji u odgovoru Borisa Grubešića, glasnogovornika Tužilaštva BiH.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.