LOVCI ZABRINUTI

Više leševa medvjeda pronađeno na području Kotor-Varoši

Policija utvrdila da nema tragova koji ukazuju da je medvjed ustrijeljen

Ko truje medvjede?. Facebook

Avaz.ba

19.5.2020

U rijeci Vigošti kod Kotor-Varoši jučer je pronađen leš uginulog medvjeda.

– Pripadnici Policijske stanice Kotor-Varoš su danas izvršili uviđaj na licu mjesta, te utvrdili da nema tragova koji ukazuju da je medvjed ustrijeljen – potvrđeno je u Lovačkom udruženju ”Uzlomac”.

Kako je navedeno, pošto su u skorije vrijeme na ovoj teritoriji pronađene još dvije jedinke uginulog medvjeda sumnja se na trovanje.

I krajem aprila je leš medvjeda pronađen i u rejonu Srpska Duboka kod Kotor-Varoši.

Nisu pronađeni tragovi koji bi ukazali da je ustrijeljen, pa je zaključeno da se radi o prirodnom uginuću. Iz Policijske uprave Banja Luka je navedeno da su službenici Policijske stanice Kotor Varoš izvršili uviđaj na mjestu gdje je pronađen leš medvjeda. 

– Uviđajem je utvrđeno da nema tragova koji bi ukazali da je medvjed ustrijeljen, te da se radi o prirodnom uginuću. O ovom slučaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka – naveli su u policiji, prenosi Glas Kotor-Varoši.

Leš medvjeda pronađen je na tromeđi lovišta lovačkih udruženja “Borčići” Šiprage, “Uzlomac” Kotor Varoš i “Čemernica” Kneževo. Lovci su prvobitno objavili da je medvjed podlegao od posljedica ranjavanja, ali se ispostavilo da je ipak uginuo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.