ŠOKANTNO

Muškarac nag hodao u tunelu, tvrdio da su ga silovali

Misteriozni muškarac tvrdio da su ga dvojica drugih muškaraca opljačkali, uzeli novac te oteli automobil, ali razotkrili su ga snimci nadzornih kamera na kojima se vidi da je bio sam

Tunel 25. novembar. M. Kadrić

Piše: E. Trako

20.5.2020

Radnici ophodnje cesta na autoputu A,1 na dijelu između Suhodola i Tarčina, ostali su šokirani kada su prekjučer zatekli nagog, kao od majke rođenog muškarca u tunelu 25. novembar.

Muškarac je aktivirao alarm u tunelu, nakon čega su prvi na lice mjesta stigli službenici iz održavanja autoputa.


Mijenjao priču

Muškarac je, po dolasku radnika održavanja ceste, u prvi mah tvrdio da su ga silovala dvojica muškaraca i da su ga opljačkali, uzeli novac te oteli automobil. 

Nešto kasnije je istu tu priču ponovio i policijskim službenicima iz Kiseljaka.

Dodatnim provjerama snimaka s nadzornih kamera utvrđeno je da s njim niko nije bio u automobilu?!

Kada su ga suočili s tim činjenicama i uhvatili ga u laži, on je promijenio priču.

- Rekao je da ga nisu opljačkali muškarci koji su bili s njim u automobilu, nego da su ga presreli i silovali - kaže naš izvor.


Hodžić: Službenici i dalje vrše određene provjere. Arhiv

Na licu mjesta bili su policijski službenici iz Kiseljaka, što nam je potvrdio i portparol MUP-a SBK Hasan Hodžić.

- I kolege iz MUP-a Kantona Sarajevo obavijestile su Policijsku stanicu Kiseljak čiji su službenici izašli na lice mjesta. Obavili su razgovor, izvršili određene provjere i o svemu navedenom je obaviješteno Tužilaštvo SBK. Na osnovu svih iznesenih i zatečenih činjenica i informacija, Tužilaštvo se izjasnilo da nema elemenata krivičnog djela, ali da službenici i dalje vrše određene provjere - kazao je Hodžić za „Avaz“.

Policajci su, šokirani njegovom nepovezanom pričom, ponovo pregledali snimke s videonadzora i vidjeli da ga na autoputu niko nije presreo i oteo mu automobil.

On je i treći put promijenio priču i rekao da se ''samostalno odvezao na lokalnu cestu, a da su ga tu presreli neki muškarci“, koji mu u toj verziji priče nisu bili poznati.  

Tunel 25. novembar. M. Kadrić

Je li imao lanac

- Na kraju je iz njegove priče nestala informacija da je silovan - pojašnjava naš sagovornik.  

Policajci su obavili svoj dio posla i muškarcu uredno vratili automobil.

Također, nisu pronašli ni lanac za koji je tvrdio da mu je ukraden, ali nije poznato ni da je imao taj lanac. Njemu je ukazana i ljekarska pomoć.

Konzumirao narkotike?

Ovaj misteriozni događaj, odnosno ponašanje muškarca moglo bi se povezati i s konzumiranjem narkotika. Međutim, Hodžić nije mogao otkriti više detalja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.