AKTUELNO

Vulić nije poštedjela ni Mektića: Vaši lapsusi su za štampanje knjige „Vjerovali ili ne“

Sama činjenica da se protiv Vas vodi postupak dovoljno govori da Vama nije ni mjesto u Ustavnopravnoj komisiji, rekla Vulić

Piše: A. Č. / Avaz.ba

20.5.2020

Dragan Mektić i Sanja Vulić. Avaz

Poslanik SDS-a u Parlamentu Bosne i Hercegovine Dragan Mektić danas je poslanici SNSD-a Sanji Vulić kazao da ne zna broj sudija u Ustavnom sudu BiH.

- Iz tri puta niste pogodili koliko sudija ima Ustavni sud BiH. Tri puta ste se preznojavali, popravljali i nikako niste mogli sračunati do devet sudija. U jednoj verziji je bilo šest, u drugoj 11 i u trećoj ne znam koliko je bilo - kazao je Mektić. 

Bivši ministar sigurnosti BiH dobio je oštar odgovor.

- Vi ništa drugo i ne radite ovdje nego trčkarate oko Adila Osmanovića (SDA) sa željom da postanete dio vlasti. Očito i javnost treba da zna da Vam nedostaje brčkanje s lijepim damama po bazenima, a, kako kažu u Sarajevu, niste više na cijeni otkad niste ministar. Nevjerovatna je stvar šta ljudi rade za malo popularnosti i pozicija u izvršnoj vlasti da bi bili bitni i važni. Sama činjenica da se protiv Vas vodi postupak dovoljno govori da Vama nije ni mjesto u Ustavnopravnoj komisiji. I Vi ste, gospodine Mektiću, prevara i ne znam da li zaslužujete da Vam se s poštovanjem ophodim imajući u vidu da ništa drugo i ne radite, već gledate kako ćete svoje ženomrzačke stavove iznositi prema nježnijoj populaciji. Vaš rad se sveo na to da pratite lapsuse i sve ono što se može bilo kome dogoditi prilikom javnog nastupa. A kada bismo napravili analizu Vaših lapsusa, kojih je bilo nebrojeno dok ste bili ministar, to bi bilo za štampanje knjige „Vjerovali ili ne“. O Vašem moralu, poštenju i čestitosti ste imali priliku da pokažete dok ste bili ministar, osim što ste tada proživljavali drugu mladost – rekla je Vulić. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.